26 Ocak 2010 00:00

TEKEL işçilerine bin selam!

Bir aydır 4-c’ye karşı direnen TEKEL işçilerini Bergama’dan hayranlık ve coşkuyla izliyoruz. Dostlar da izliyor, düşmanlar da.

Paylaş

Bir aydır 4-c’ye karşı direnen TEKEL işçilerini Bergama’dan hayranlık ve coşkuyla izliyoruz. Dostlar da izliyor, düşmanlar da. Sınıfın dostları kimler, düşmanları kimler yoruma neden olmadan bir bir açığa çıkıyor. SSGSS’yi getirenler, bunun ‘Devrim’ olduğunu ilan ettiydi. Sınıfın dostları emekçiler bunun bir aldatmaca olduğunu söyleyip duruyordu. Böyle olduğu da hemen anlaşıldı. Emeklinin çalışanların, köylülerin, işçilerin sağlık sorunları hükümet devirecek ciddiyete ulaştı. Neymiş o katılım bilmem neler!
Yetmedi, özelleştirmeler hız kesmeden sürdü. TEKEL işçilerine Ankara’da ‘Ölmek var dönmek yok’ dedirten kararlılığı çok iyi anlamak gerekiyor. Uyuyan devin uyandığı anlaşılıyor. Marşlarda söylenenler Ankara’da hayat buluyor. Ne diyordu marşlar; ‘Günlerin bu gün getirdiği baskı zülüm ve kandır...’, ‘Dil farkı bilmeyiz, din farkı bilmeyiz sanki doğduk bir anadan.’
Kürdü ile Türkü, Çerkezi, Lazı, Alevisiyle, Sunnisiyle hep birden 4-c’ye hayır diyorsunuz. İşsizliğe hayır diyorsunuz açlığa, yoksulluğa hayır diyorsunuz. Hepiniz aynı anadan doğumuş gibisiniz. Aynı dili kullanıyorsunuz, ‘ölmek var dönmek yok! İş ekmek yoksa barış da yok.’ Hak verilmez, hak böyle alınır diyorsunuz. Şan olsun o ağırlığınız kadar yürekli duruşunuza! Şan olsun çoluk çocuk hep birlikte gösterdiğiniz direnişe! Şan olsun kar kış demeden Güven Park’ta kuğular gibi süzülüşünüze! Polislere tükettirdiğiniz biber gazlarına yuh olsun! Yuh olsun sizlere yan gelip yatarak para kazanmak yok diye atıp tutanlara, yuh olsun engereklere, çıyanlara! Yazıklar olsun uslu durmayan federasyon başkanına.
Bergama’daki okullarda değişik işyerlerinde çalışan açlığa talim eden 4-c mağdurlarından coşkulu sevgiler, selemlar. Helal olsun TEKEL işçilerine! Helal olsun onların şanlı ve kararlı direnişlerine, helal olsun gösterdikleri tutumla tüm özelleştirme mağduru olanlara örnek olmalarına, onlara yaşattıkları heyecan, coşkuya diyerek sizlere başarılar diliyorlar, sevgi ve selamlarını sunuyorlar. Bergama’nın emekten yana tüm çalışanları, aydınları, kamu çalışanları, sendikalar, kitle örgütleri, emekten yana siyası partileri mücadelenizi şapka çıkararak coşkuyla selamlıyor başaracağınıza olan inançlarını hiç yitirmiyorlar.
Bergama’nın ilkler şehri olduğu söylenir. Sevgili TEKEL işçisi kardeşlerimize basın yolu ile buradan, “Ha gayret, mutlu sona az kaldı” diyerek yeni bir ilki gerçekleştiriyoruz, kendimizi aranızda hissediyoruz. Sizler de Ankara’da bir ilki başardınız tek yürek oldunuz. Bayramını kutlamamıza az kaldığını dünyaya ilan ettiniz.
“Ölmek var dönmek yok, iş ekmek yoksa barışta yok” sloganlarınıza tüm içtenliğimizle katlıyoruz ve sizlere son olarak TEKEL işçilerine bin selam diyoruz.
Gani Oğuz
(Bergama-İzmir)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

TEKEL işçilerine selam olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...