13 Mart 2011 12:17

Hırsızlar işbaşında, eğitim emekçileri zanlı!

KPSS sınavında soruları yandaşlarına servis edenler belli iken, bu güne kadar gün ışığına çıkarıl(a)mayan yandaş çalışanlar koltuklarında oturuyorlar. Telefon konuşmalarını delil, yayınlanmamış kitapları suçlu, hakkını arayanları Ergenekoncu ilan eden hükümet; sınavların suçlusunu da buldu. Kim mi? Eğitim emekçi

Hırsızlar işbaşında, eğitim emekçileri zanlı!
Paylaş
Abdurrahman BULUT

KPSS sınavında soruları yandaşlarına servis edenler belli iken, bu güne kadar gün ışığına çıkarıl(a)mayan yandaş çalışanlar koltuklarında oturuyorlar. Telefon konuşmalarını delil, yayınlanmamış kitapları suçlu, hakkını arayanları Ergenekoncu ilan eden hükümet; sınavların suçlusunu da buldu. Kim mi? Eğitim emekçileri.
Bu güne kadar ÖSYM, A.Ö ve EGİTEK' in sınavını titizlikle yapan eğitim emekçileri potansiyel suçlu ilan edildi. Ve bir dizi önlemler alındı.
Sınavda görevliy seniz sınav salonuna; saat, küpe, kolye, evinizin-arabanızın anahtarını götürmeniz yasak. Çünkü kopya verebilirsiniz. Kime ? Adaylara. Bayan eğitim emekçisi çantasını kapıya bırakacak, evinin anahtarını yanına alamayacak. Eve dönünce camdan içeriye girecek. Arabanızı kullanamazsınız, yürüyerek veya toplu taşıma ile gideceksiniz sınav yerine.
Sorular bu güne kadar ki örneklerde görüldüğü gibi sınav başlamadan önce çalınıyor ve servis ediliyor.
Sınav salonlarında bu işlemlerin yapılmadığı kesin. Bir diğer ucube ise; adayların, görevlilerin bu kadar denetimden geçirildiği, yasakların konulduğu durumda türbanlı aday türbanıyla sınav salonuna girebilir.Kapıda aramada başını açacak daha sonra bağlayacak.Acaba türbanlı adayın kolye alıcıyı veya kulaklığı salona sokmayacağını mı düşünüyorlar.Adayın bir gün önce sınav binasına veya vücuduna gizlediği kopya araçlarına ulaşmasını nasıl engelleyeceksiniz?
Demek ki alınan bütün tedbirler eğitim emekçilerinin kopya vermesini, başı açık adaylarında kopya çekmesini engellemek. Diğerleri zaten yapmaz (!)
Bir kesimi potansiyel suçlu ilan etmenin başka yolu yok zannedersem.
Bu olaya tepki vermesi gereken sendikalar nerede? Ne zaman somut taleplere sahip çıkacaklar?
Eğitim Sen yöneticileri seçim derdinde, diğerleri de türban hakkında konuşursak olmaz diye düşünüyorlardır. Eğitim emekçileri bu aşağılamayı kendileri reddetmelidirler.
Ben bu tür aşağılanmayı kabul etmiyorum. Bu nedenle ÖSYM' nin bu uygulamasını protesto etmek için görev kabul etmeyeceğimi buradan ilan ediyorum.

Balıkesir'den Eğitim Emekçisi
 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de liseliler şölen düzenliyor

SONRAKİ HABER

Alman hükümetinde nükleer korku

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa