27 Ocak 2010 00:00

Tecavüz cezasız mı kalacak?

ALİAĞA’da 14 yaşındaki A.A’nın annesi S.A, kızının MHP eski İlçe Başkanı N.K’nın oğlu tarafından tecavüze uğradığını...

Paylaş

ALİAĞA’da 14 yaşındaki A.A’nın annesi S.A, kızının MHP eski İlçe Başkanı N.K’nın oğlu tarafından tecavüze uğradığını ama 1 hafta geçmesine rağmen, suçluların cezalandırılmadığını iddia etti. S.A, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını söyledi.
Aliağa’da yaşayan yüzde 70 özürlü olan ve bir dönem özel eğitim okuluna devam eden A.A, daha sonra kaynaştırma okulu olarak okuduğu Mehmet Saka İÖO’da eğitimini sürdürüyordu. A.A. okula devam ederken, okuldaki arkadaşları kantinde çalışan annesine, A.A’nın 14 yaşındaki M.K’nin tecavüzüne uğradığını söylediler. A.A’nın ailesi, olayı duyduğu 16 Ocak’ta gittiği emniyette ifade verip, kızlarını 17 Ocak’ta Tepecik SSK’da kadın doğum bölümünde muayene ettirmiş. A.A’nın ailesi bu işlemlerle uğraşırken, tecavüzle suçlanan M.K. ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığını söyleyen S.A, “Kızım ilk rapordan iki gün sonra 19 Ocak’ta bu sefer Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne gönderilerek ikinci bir rapor aldı. Bütün bu olaylar şaibeli durumlar yaratıyor. Neden 2 defa ayrı ayrı raporlar hazırlandı? Bu raporlarda ne yazıyor? Çünkü kapalı zarf içinde gelen bu raporlar bize gösterilmedi, içeriği hakkında bilgi verilmedi. Bu pisliği yapanlar neden eli kolu serbest dolaşıyor? Neden bize kimse yardım etmiyor” diye sordu.
DOSYAYI DA VERMİYORLAR
Anne S.A, savcılık aşamasına gelen dosyanın sorgu ve hazırlık numaralarını alamadıklarını belirtirken, tecavüzün üstünün örtülmeye çalışıldığını ileri sürdü. Aile, emniyet müdürlüğüne, 16 Ocak Cuma günü başvuru yapmış olmasına rağmen, M.K’nin ifadesinin 19 Ocak Salı günü alındığını anlattı.
Aile ayrıca, tanıkların ifadesinin tecavüzü doğrular nitelikte olması üzerine savcının ilk olarak M.K’nin tutuklanmasını istediğini, daha sonra ise 8. sınıf öğrencisi olan M.K’nin, “eğitimini tamamlaması”nı gerekçe göstererek, tutuksuz yargılanmasına karar verdiğini belirtti.
Anne S.A. savcılıktan dosya numarasını, tutanakları ve belgeleri istediğinde savcılığın “Sen şimdi gazetecilerle görüşürsün ve başını belaya sokarsın” diyerek dava dosyasıyla ilgili belgeleri kendisine vermediğini söyledi. Anne S.A, “Aliağa’da birçok gazeteci var. Hiçbirisi de olayın üstüne gitmiyor ya da gidemiyor. Acaba tecavüz eden çocuğun babası eski MHP ilçe başkanı olduğu için mi? Onlar çok zengin biz yoksul olduğumuz için mi? Ticari çıkarları zedelenir diye mi? Korktukları için mi” diye soruyor. (Aliağa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

19 kişiye vicdani ret davası

SONRAKİ HABER

‘12 Eylül cezaevleri müze olsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa