27 Ocak 2010 00:00

FiZiK DE BiLMiYORLAR

İstanbul Üniversitesi yönetimi, 31 Ekim’de tutuklanan Şafi Onat adlı öğrenciye, tutuklu olduğu süre içinde bir öğrenciyi...

Paylaş

İstanbul Üniversitesi yönetimi, 31 Ekim’de tutuklanan Şafi Onat adlı öğrenciye, tutuklu olduğu süre içinde bir öğrenciyi darp ettiği iddiasıyla soruşturma açtı! Hapishanedeyken okuldaki darp olayına nasıl karıştığı bilinmeyen Onat’a geçtiğimiz yıl da, “öğrencisi olduğu” üniversiteye “zorla girmek” gerekçesiyle ceza vermişti.
Suç literatürünü geliştirerek, “ideolojik halay”, “hocaya yan bakma”, “tipi suça meyilli” gibi gerekçelerle muhalif öğrencilere cezaların kesildiği Türkiye’de, yaratıcılığı ile bilinen İstanbul Üniversitesi ise, öğrencilere açtığı soruşturma ve cezalarla skandallara imza atmaya devam ediyor. Daha önce trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencisine 2 yıl soruşturma açan üniversite, bu kez tutuklu bulunan öğrencisine, tutuklandıktan iki ay sonra yaşanan bir kavganın sorumlusu olarak soruşturma açtı. Onat’la birlikte 4 öğrenci hakkında daha soruşturma başlatıldı.
HÂLÂ TUTUKLU
Hukuk Fakültesi Öğrencisi Şafi Onat, 31 Ekim’de gözaltına alınarak tutuklandı. Halen Tekirdağ F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Onat hakkında üniversite yönetimi 15 Aralık’ta yani iki ay sonra Kadıköy’de T.B.Ö isimli bir öğrenciyi darp etmekten soruşturma açtı. 22 Ocak’ta savunma için okula çağırılan Onat’ın tutuklu iken hakkında soruşturma açılması skandalının yanında. Yönetimin, Kadıköy’de yaşanan kavgaya ne gibi karışma yetkisi olduğu da ayrı bir soru işareti olarak dikkat çekti.
İstanbul Üniversitesi, daha önce de benzer kararlara imza atmıştı. Şafi Onat’a geçtiğimiz yıl ekim ayında okula zorla girmek suçundan ceza verilmişti. Yine aynı üniversite 2003’te trafik kazasında hayatını kaybeden Coğrafya Bölümü Öğrencisi Meltem Aydın’a da 2005 yılında soruşturma açmıştı.(İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

El Kaide’de 4 tutuklama

SONRAKİ HABER

19 kişiye vicdani ret davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...