27 Ocak 2010 00:00

Batı ısınıyor Doğu donuyor

SOĞUK hava ve kar bütün yurtta etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklıkları eksi 15’e düşünce dereler dondu. İstanbul en soğuk kışını gördü. Doğuda köy yolları kapandı.

Paylaş

SOĞUK hava ve kar bütün yurtta etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklıkları eksi 15’e düşünce dereler dondu. İstanbul en soğuk kışını gördü. Doğuda köy yolları kapandı.
İstanbul, son 31 yılın en soğuk gecesini dün yaşadı. Hava sıcaklığı eksi 7 olarak ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle yollar buz tuttu, viyadük ve köprülerde buz sarkıtları oluştu. Dondurucu hava, yarından itibaren ise etkisini yitirmeye başlayacak.
KAR ETKİSİNİ YİTİRİYOR
İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı aralıklarla dün akşam saatlerine kadar devam etti. Kar yağışının bugün yerini güneşli ve açık gökyüzüne bırakması bekleniyor.
İSTANBUL -15’İ GÖRECEK Mİ?
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, “27 Ocak Çarşamba gününden itibaren kışın en soğuk günlerinin yaşanacağı, Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri ile Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında en az 15 dereceye düşeceği” şeklinde haberler yer aldığı anımsatılarak, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerine göre ise ülkede olağan kış şartlarının beklendiği kaydedildi.
Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri ile Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde hava sıcaklıklarında bugünden itibaren 2 ila 5 derece artış olacağının tahmin edildiği bildirilen açıklamada, “Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri ile Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde sıfırın altında 15 derece ve daha altında sıcaklık beklenmemektedir. ” denildi.
BÖLGEDE YAŞAM DONDU
Van, Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan ve Erzurum’da iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı, yaşamı durma noktasına getirirken, 1366 köy yolu hala ulaşıma kapalı.
Van’da dün geceden başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışının halen sürdüğü kentte şuana kadar kent merkezi ve Edremit İlçesi’ne bağlı 75, Bahçesaray’da 14, Başkale’de 45, Çaldıran’da 62, Çatak’ta 19, Erciş’te 30, Gevaş’ta 9, Gürpınar’da 30 ve Muradiye’de 36 olmak üzere toplam 320 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kar yağışının en fazla etkisini gösterdiği Erzurum’da aşırı soğuklardan dolayı başta su sayaçları olmak üzere günlük yaşamda kullanılan birçok malzeme dondu. Kar yağışının halen sürdüğü kentte, mahalle aralarındaki bazı yollar bile ulaşıma kapandı. Kent genelinde 528 köy yolu ulaşıma kapandı
Kar yağışı ve tipinin aralıklarla devam ettiği Iğdır merkezde sabah saatlerinde kapanan köy yollarının büyük bölümü açılırken, kar yağışının etkisini halen sürdürdüğü Tuzluca İlçesi’nde 15, Aralık İlçesi’nde ise bir olmak üzere 16 köy yolu halen ulaşıma açılamadı.
Kar yağışının iki gündür devam ettiği Muş’ta sabah saatlerinde yapılması gereken uçak seferleri iptal edilirken, merkeze bağlı 32, Varto’da 48, Malazgirt’te 43, Korkut’ta 18, Bulanık’ta 27, Hasköy’de 3 olmak üzere toplam 171 Köy yolu ulaşıma kapandı.
Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars merkeze bağlı 4, Sarıkamış’ta 17, Selim’de 2, Arpaçay’da 10 olmak üzere toplam 33 köy yolu ulaşıma kapandı.
Ardahan’da soğuklardan dolayı Çıldır Gölü ile bazı dereler dondu. Kar yağışının sürdüğü merkez ve ilçelerde 69 köy yolu ulaşıma kapandı.Kar yağışından dolayı Bitlis Vadisi’nde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışının aralıklarla sürdüğü kentte merkezi ve ilçelere bağlı 229 köy yolu ulaşıma kapandı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kıraç Belediyesi, halkı mağdur etmekte ısrar ediyor

SONRAKİ HABER

Cumburbaşkanı’na Tam Gün çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...