27 Ocak 2010 00:00

Kıraç Belediyesi, halkı mağdur etmekte ısrar ediyor

İSTANBUL’da Kıraç bölgesinin daha önce yapılan 1/5000 ölçekli imar planları yoğun itirazlar nedeniyle bir kez daha revize edilerek askıya çıkarıldı.

Paylaş

İSTANBUL’da Kıraç bölgesinin daha önce yapılan 1/5000 ölçekli imar planları yoğun itirazlar nedeniyle bir kez daha revize edilerek askıya çıkarıldı. Ancak revize edilen ve düzeltildiği söylenen imar planı, yine Kıraç sakinlerini mağdur etmeye devam ediyor. Yapılan değişikliklerin daha çok ranta dayalı olarak yapıldığı, AKP ve onlara yakın çevrelerin isteklerinin yerine getirildiği bir imar planına dönüştüğünü söyleyen mahalle sakinleri, yeni plana tepki gösteriyorlar.
Mahalleliler, daha önceki planda evlerinin olduğu bölgede hem yeşil alan hem yol görünürken, yapılan değişiklikle tamamının yeşil alana dönüştürüldüğünü belirterek, bu durumu, buradaki yüze yakın ailenin evsiz ve barksız kalacağının bir işareti olarak değerlendiriyor. Mahalle halkı, bu durumun değiştirilmesi için yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz etme hazırlığında.
Merkez Mahallesi bölgesinde yapılan toplantıda, Kıraç Belediyesi eski Meclis Üyesi Seyit Aslan, mahalle halkına yeni 1/5000 ölçekli planlarla ilgili bilgi verdi. “Belediye isterse burayı yeşil alan olmaktan çıkarır. İsterse burada hiç kimseyi mağdur etmeden sorunu çözer” diyen Aslan, bu yüzden öncelikle mahallelinin buradaki sorun karşısında birlik ve beraberliğinin sağlanması ve gerekli mücadelenin verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Merkez Mahallesi sakinleri, yıllardır burada oturduklarını, burada doğduklarını, burada büyüdüklerini ifade ederek, “Belediye buranın halihazırda evlerle dolu olduğunu nasıl görmüyor? Bunlar masa başında çalışıyorlar” diyerek, evlerinin yerinin yeşil alan olarak gösterilmesine tepki gösteriyorlar. Yıllardır evlerinin vergilerini ödediklerini, arsalarının vergilerini ödediklerini; elektrik, su, doğal gaz bağladıklarını belirten mahalleliler, bütün bunlara rağmen oturdukları yerlerde hiçbir şey yokmuş gibi gösterilmesine bir anlam veremediklerini ve dilekçeleriyle birlikte, toplu olarak Büyükşehir Belediyesi’ne gideceklerini söylediler. Verecekleri dilekçelerle yerinde inceleme yapılarak yeniden gerekli düzenlemenin yapılmasını isteyeceklerini vurgulayan mahalleliler, bunun gerçekleşmemesi halinde her türlü meşru ve yasal haklarını kullanacaklarını ifade ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)
Savaş Gülelçin
ÖNCEKİ HABER

EMO: ‘Enerji üretiminde yerli kaynaklara öncelik verilmeli’

SONRAKİ HABER

Batı ısınıyor Doğu donuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...