27 Ocak 2010 00:00

Yoksulluk sokakta bıraktı

Şanlıurfa’da iki katlı bir evin bodrum katındaki bir odada yaşayan 7 kişilik Yalçın ailesi, evin satılması üzerine sokakta kaldı.

Paylaş

Şanlıurfa’da iki katlı bir evin bodrum katındaki bir odada yaşayan 7 kişilik Yalçın ailesi, evin satılması üzerine sokakta kaldı.
Şanlıurfa’nın Sırrın Semti, Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden 7 kişilik Yalçın ailesi, 10 yıldır 2 katlı bir evin bodrum katındaki bir odada yaşıyordu. Tarım işçisi Halaf ile Adile Yalçın çiftinin kira ödemeden kaldıkları evin satılması üzerine, yeni ev sahipleri Yalçın ailesinden kaldıkları odayı boşaltmalarını istedi. 4 çocuğu ve yaşlı annesi ile birlikte sokakta kalmanın çaresizliğini yaşayan Halaf Yalçın (44), özürlü eşinin hastalığı sebebiyle evde kimsenin çalışamadığını söyledi.
Yetkililerden yardım isteyen Halaf Yalçın, “Çocuklarıma bakamıyorum. Komşuların yardımı ile burada durabiliyoruz, ama yetmiyor. Evden çıkmak zorunda kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Herkesten yardım bekliyoruz. Bu soğukta Müslüman dışarıda bırakılır mı? Bize yardım eli uzatılmazsa ailece sulama kanalına atlayıp hayatımıza son vereceğiz.” Çocukları Muzaffer Yalçın da (9), uzun süredir dışarıda olduklarını belirterek, “Çok üşüyorum, bu gece nerede yatacağımızı bilmiyorum. Arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum. Bir evimizin olmasını istiyorum” dedi.
(ŞanlıurfaDİHA)
Murat Çiftçi
ÖNCEKİ HABER

‘Hançer Timi’ Meclis’e taşındı

SONRAKİ HABER

İşte AKP’nin 2009 ‘demokrasi’ tablosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...