27 Ocak 2010 00:00

Kuklalar İzmir’de canlanacak

KUKLASEVERLERİN sabırsızlıkla beklediği 4. İzmir Uluslararası Kukla Günleri 11 - 21 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Paylaş

KUKLASEVERLERİN sabırsızlıkla beklediği 4. İzmir Uluslararası Kukla Günleri 11 - 21 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek. 11 ülkeden çok sayıda kukla tiyatrosu topluluğunun gösterilerini sergileyeceği festival yalnız İzmir’in değil ülkemizin en büyük sanat festivallerinden biri olarak pek çok ülkede tanınıyor. Programında kapalı ve açık alanlarda yapılacak gösterilerin yanı sıra sergiler ve workshoplar da bulunan festival, kentin dört bir yanına etkinliklerini taşıyarak her yaştan 10 binlerce seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.
Festival hakkında açıklamalarda bulunan Festival Direktörü Selçuk Dinçer “Kukla sanatı konusunda ülkemizdeki önemli bir boşluğu dolduruyoruz. Giderek gelişen festivalimiz İzmir’de hiçbir sanat dalının sahip olmadığı sayıda kukla seyircisi yarattı. Bu ilgi kukla sanatıyla profesyonelce uğraşan yeni sanatçıların da ortaya çıkmasını sağlayacak. İki yıldır açtığımız kurslarda eğittiğimiz öğretmenler kukla sevgisini çocuklara aşılıyor ve geleceğin kukla sanatçılarının yetişmesine zemin hazırlıyor” dedi. Selçuk Dinçer, “Festivalimize özenle seçerek davet ettiğimiz saygın gruplar her türden kukla gösterisinin en iyi örneklerini sergileyerek kukla sanatının daha iyi tanınmasını sağlıyor. Bu yıl festivalimizde birçok sürpriz, seyircilerimizi bekliyor olacak. Özenle hazırladığımız bazı etkinlikler dünyada ilk kez İzmir’de gerçekleşecek” diye konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL sigara fabrikaları kamulaştırılmalı

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...