27 Ocak 2010 00:00

Genel greve tam destek

TEKEL işçilerini ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü üyeleri, TEKEL işçilerinin mücadelesini büyütme sözü verdiler.

Paylaş

TEKEL işçilerini ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü üyeleri, TEKEL işçilerinin mücadelesini büyütme sözü verdiler. Ziyarette konuşan EMEP Ankara İl Başkanı Selma Gürkan, konfederasyonların yapacağı toplantıdan genel grev kararı çıkması halinde, grevi örgütlemek için tüm güçlerini seferber edeceklerini söyledi.
Emek Partisi üyesi işçiler, emekçiler, kadınlar ve gençler, önceki gün akşam saatlerinde Sakarya Caddesi’nde buluştular. “TEKEL işçisi kazanacak”, “İş, ekmek, özgürlük” sloganlarıyla Türk-İş önüne yürüyen EMEP üyelerine, çevreden esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. EMEP’liler, TEKEL işçileri tarafından coşkuyla karşılandılar. Burada konuşan EMEP Ankara İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, parti olarak bütün güçlerini TEKEL işçilerinin mücadelesini büyütmek için seferber ettiklerini söyledi. Başbakan’ın “Yetim hakkı yedirmem” suçlamalarına karşı işçilerin, işsizlerin, kadınların ve gençlerin TEKEL işçileriyle dayanışma örneği gösterdiğini vurgulayan Gürkan, hükümetin “Açılım yapıyoruz” adı altında kışkırtığı şovenizme karşı TEKEL işçilerinin birlikte mücadele ederek “asıl açılımı” herkese gösterdiğini söyledi.
İşyerlerinde emekçilerin kendi taleplerini TEKEL işçilerinin talepleriyle birleştirdikleri bir mücadeleyi örgütlemeye çalıştıklarını belirten Gürkan, TEKEL işçilerinin kazanmasının yolunun genel grev ve genel direnişten geçtiğini ifade etti. Gürkan, bu yönde alınacak kararın hayata geçirilmesi için tüm güçleriyle çalışacaklarını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çaycuma’da örnek dayanışma

SONRAKİ HABER

Kadın işçiler örnek oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...