28 Ocak 2010 00:00

Belediye işçilerinin kararlılığı sürüyor

İTAFİYE ve Esenyurt Belediyesi işçileri iki gündür sürdükleri açlık grevini, yaptıkları basın açıklamasıyla sonlandırdı.

Paylaş

İTAFİYE ve Esenyurt Belediyesi işçileri iki gündür sürdükleri açlık grevini, yaptıkları basın açıklamasıyla sonlandırdı.
163 gündür direnişte olan Esenyurt Belediyesi ve sözleşmeleri yenilenmediği için işsiz kalan itfaiye işçileri, Pazartesi günü açlık grevine başlamıştı. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve Belediye-İş 5 No'lu Şube Başkanı Nihat Altaş, örgütlü ve birlikte hareket etmenin önemine dikkat çektiler.
YENİDEN BAŞLAYABİLİRLER
Büyükkucak bugün Hükümet temsilcileriyle yapılacak görüşmeye değinerek, görüşmelerden bir sonuç alınamadığı taktirde yarın açlık grevine yeniden başlayabileceklerini belirtti. Açıklamanın ardından temsilcilik önünde toplanan işçiler, Taksim Gezi Parkına giderek DİSK'in düzenlediği eyleme destek verdiler.
İşçileri önceki gün ise Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu (HSGGP), TEKSİF ve Deri-İş Genel Merkez üyeleri ziyaret etti.
AYAĞA KALKMA ZAMANI
Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen platform üyeleri ve sendikacılar, alkış ve sloganlar eşliğinde Türk-İş 1 No’lu Bölge Temsilciliğine yürüdü. Burada açlık grevinde olan işçiler balkona çıkarak platform üyelerini selamladı. İTO Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen tarafından yapılan açıklamada birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi. “Bugün ücretli köle olmak için değil, emekçilerin, toprağın ve şehirlerin kaderini değiştirmek için ayağa kalma zamanıdır” diyen Demirdizen, genel grev için hazır olduklarını, Tayyip Erdoğan ve sermayeye meydan okuduklarını dile getirdi. Yapılan açıklamanın ardından Türk-İş Temsilciliğinde açlık grevinde olan işçilerin yanına çıkan platform üyeleri ve sendikacılar dayanışma duygularını işçilere iletti.
TEKEL’E SELAM GÖNDERİLDİ
Türk-İş Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Belediye-İş 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş ve Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm de ziyarete gelenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ile cep telefonuyla bağlantı kuruldu. Direnişteki TEKEL işçilerine selam gönderen açlık grevindeki işçiler, platform üyeleri ve sendikacılar, ortak mücadelenin yükseltileceğini duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL İŞÇİLERİYLE SAF TUTACAKLAR

SONRAKİ HABER

Samimiyet sınavı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...