28 Ocak 2010 00:00

TEKEL İŞÇİLERİYLE SAF TUTACAKLAR

SES Aksaray Şubesi üyeleri, TEKEL işçileriyle dayanışma ve yeni eylem kararlarını açıklamak için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinde basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

SES Aksaray Şubesi üyeleri, TEKEL işçileriyle dayanışma ve yeni eylem kararlarını açıklamak için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinde basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada AKP hükümetinin sermaye yanlısı politikalarına karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı. Burada konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, emekçilerin talepleri görmezden gelindiği müddetçe eylemlerin dozunu artıracaklarını duyurdu.
KESK başta olmak üzere emek ve meslek örgütlerinin aldığı karar gereğince 3 Şubat’ta iş bırakacak alanlara çıkacaklarını dile getiren Beydilli, eyleme katılım çağrısı yaptı.
Yapılan açıklamaların ardından basın açıklamasını okuyan Şube Yöneticisi Aydın Erol, TEKEL işçilerini en iyi sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin anlayacağını söyledi. “Sağlık hizmetlerinin adım adım nasıl özelleştirildiğini katılım payları, GSS primi ve ilave ücretlerle her geçen gün biraz daha fazla paraya endekslendiğini görüyor ve buna karşı mücadele ediyoruz” diyen Erol, AKP Hükümeti’nin tüm itirazlara rağmen yürüttüğü sağlıkta özelleştirme programı ile iş yerlerini parça parça taşeronlaştırırken sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini de farklı statülerde istihdam ederek parçaladığına dikkat çekti.
Buna karşı güvencesiz çalışanlar kervanına katılmamak için bugüne kadar yürüttükleri mücadeleyi daha fazla yükseltip toplumsallaştıracaklarını belirten Erol, TEKEL işçileriyle birlikte saf tutarak güvencesizliğe karşı kocaman bir barikat olacaklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Güvencesizliğe karşı birlikte mücadele edecekler

SONRAKİ HABER

Belediye işçilerinin kararlılığı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...