28 Ocak 2010 00:00

Güvencesizliğe karşı birlikte mücadele edecekler

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık alanında çalışanların yüzde...

Paylaş

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık alanında çalışanların yüzde 40’ının güvencesiz çalıştırıldığına dikkat çekerek, “TEKEL işçileriyle birlikte güvencesizliğe karşı barikat kuracaklarını” açıkladı.
SES Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, hükümetin çalışanların sorunlarını çözmek yerine, vatandaşlarla çalışanları karşı karşıya getirmeye çalıştığı belirtildi.
Sağlık hizmetleri adım adım özelleştirilirken, çalışanların da taşeronlaştırma ve 4-b, 4-c, çakılı sözleşmeli, vekil ebelik gibi adlar altında güvencesiz çalıştırılmaya zorlandığı kaydedilen açıklamada, şu an sağlık iş kolunda çalışanların yüzde 40’ının iş güvencesinden yoksun olduğuna dikkat çekildi. Bu oranının “Tam gün yasası” ve “Hastane Birlikleri Yasası”nın uygulanması ile yüzde 80’inin üzerine çıkacağı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi: “TEKEL işçileriyle beraber saf tutacak, güvencesizliğe karşı kocaman bir barikat olacağız. Hep beraber ‘4-c’nin kravatlısı’ olan 4-b’yi ve taşeron çalışmayı sineye çekmeyeceğiz. Gün, TEKEL işçilerinin direnişine omuz verme, onların mücadelesini kendi mücadelemize dönüştürme günüdür.” (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Grevci işçilerden patrona 3 gün süre

SONRAKİ HABER

TEKEL İŞÇİLERİYLE SAF TUTACAKLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...