28 Ocak 2010 00:00

CPT İmralı’yı inceledi

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) heyeti İmralı’daki yeni F tipi cezaevinde kalan Öcalan ve beş mahkumun koşullarını önceki gün ve dün inceledi.

Paylaş

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) heyeti İmralı’daki yeni F tipi cezaevinde kalan Öcalan ve beş mahkumun koşullarını önceki gün ve dün inceledi. Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi heyetinin, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ve adaya iki ay önce nakledilen beş diğer mahkumun koşullarını inceledikten sonra bir açıklama yapması bekleniyor.
Yeni F tipi cezaevini incelemek üzere 26 Ocak’ta İmralı Adası’na giden heyette, CPT Başkanı Mauro Palma da bulunuyor. Öcalan ve diğer Mahkumlar Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hakkı Alkan, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz’la da görüşen heyete, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman da eşlik ediyor. Öcalan, geçen yıl kasım ayında nakledildiği yeni cezaevinde sağlık durumunun kötüleştiğini, sağlıklı nefes alamadığını, odasındaki kullanım alanının küçüldüğünü avukatlarına söylemiş, birçok ildeki protesto gösterilerinin ardından Adalet Bakanlığı yeni cezaevinden fotoğrafları basına dağıtmış ve koşulların kötüleşmediğini savunmuştu. (BURSA)



ÖNCEKİ HABER

EMASYA ORTAKLIĞI

SONRAKİ HABER

Alınak’a ‘Bi xêr hatin’ cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...