28 Ocak 2010 00:00

Davos Zirvesi başladı

DÜNYA Ekonomi Forumu’nun 40. yıl toplantısı, İsviçre’nin Davos kasabasında başladı.

Paylaş

DÜNYA Ekonomi Forumu’nun 40. yıl toplantısı, İsviçre’nin Davos kasabasında başladı. Zirvenin bu yılki gündem konusu, küresel ekonomik krizin verdiği zararın ve bu zararın telafi yollarının aranacağı “Dünyanın Durumunu İyileştirme: Yeniden Düşünme, Yeniden Tasarlama, Yeniden İnşa Etme” olarak belirlendi.
Toplantının dün sabah gerçekleştirilen paneline katılan ve “Küresel krizi tahmin etmekle” tanınan Ekonomist Nouriel Roubini, yaptığı konuşmada, küresel toparlanmanın yavaş olacağını, küresel ekonomideki büyümenin kriz öncesi döneme göre daha düşük seyredeceğini belirtti.
İstihdam piyasasındaki zayıf konumun devam edeceğini kaydeden Roubini, ABD Başkanı Barack Obama’nın bankacılıkla ilgili aldığı önlemlerin doğru olduğunu ancak ticari ve yatırım bankalarının kesin sınırlarla ayrılması gerektiğini vurguladı. Küresel ekonomideki dengesizliğin de ekonomideki toparlanmayı olumsuz etkilediğini kaydeden Roubini, yükselen piyasaların gelişmiş ülkelere göre daha hızlı bir büyüme içinde olacağını ifade etti.
90 ÜLKE KATILIYOR
31 Ocak tarihine kadar sürecek olan ve 90 ülkeden 2 bin 500’ü aşkın kişinin katıldığı zirvede, ele alınacak konu başlıkları arasında, “Ekonomik ve sosyal refah, küresel riskleri azaltma ve sistemik sorunlara yönelme, sürdürülebilirliğin sağlanması, değerler çerçevesi oluşturmak, etkin kurumları inşa etmek” bulunuyor.
Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl protesto ederek katılmayacağını açıkladığı zirveye Türkiye’den Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz katılıyor.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Rajapaksa yeniden seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa