28 Ocak 2010 00:00

Kömür yardımı işkenceye döndü

VAN Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın yardım amacıyla yaptığı kömür dağıtımı yoksul vatandaşlar ...

Paylaş


VAN Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın yardım amacıyla yaptığı kömür dağıtımı yoksul vatandaşlar için işkenceye dönüştü. Soğukta saatlerce bekleyen kimi vatandaşlar, kömür alamadıklarını belirterek kömür dağıtımında ayrımcılık yapıldığını iddia etti.
Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere verilmek üzere tonlarca kömür dağıtımına başladı. Kendilerine verilen isim ve adreslerinin yazılı olduğu belgelerle birlikte kömür dağıtımının yapıldığı Düzyol Mahallesi’ndeki alana gelen yoksul vatandaşlar, saatlerce soğuk havaya rağmen kömür alabilmek için bekliyor. Kimi vatandaşlar da saatlerce bekleyişinin ardından kömürünü alamadan evine dönüyor.
Bunlardan biri de Çetin Işık. Kendilerine verilen belgelerle birlikte kömür alabilmek için sabah saat 06.00’da gelerek sıraya girdiğini belirten Işık, “Yüzlerce insan saatlerce bekledi. Ancak kimseye kömür verilmedi” dedi. Gözlerinin önünde bazı araçların gelerek kömür taşıdığını dile getiren Işık, “Yani burada kömür almak için AKP’li olmak gerekiyor. Yoksa fakir olmak yetmiyor. Bize neden bekletildiğimiz dahi söylenmiyor” diye konuştu.
DAĞITIMDA DA AYRIMCILIK
Vakıf tarafından aracı kiralanan ismini vermek istemeyen bir şoför, kömür dağıtılan yerde düzenli olarak taşımacılık yaptığını belirtti. Vatandaşların kömürlerini ücretsiz evlerine götürüp teslim ettiğini dile getiren şoför, “Ancak açık bir haksızlık oluyor. Burada insanlar kuyruklarda beklerken biz lüks binalara kömür götürüp boşaltıyoruz. Yani insanlar burada dilenci konumuna bırakılırken, birilerine özel servis yapılıyor. Biz bunları her gün gözümüzle görüyoruz” dedi.
Yapılan kömür dağıtımıyla ilgili görüştüğümüz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu yetkilileri ise, kömür dağıtımının düzenli ve sorunsuz yapıldığını iddia etti. (Van/DİHA)


ÖNCEKİ HABER

Perulu Kızılderililerden ‘One Minute’

SONRAKİ HABER

‘Örgütlü gücümüzü artık gösterelim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...