28 Ocak 2010 00:00

Perulu Kızılderililerden ‘One Minute’

BARIŞ ve adalet için “One Minute” uyarısı bu kez Peru’daki Kızılderililerden geldi.

Paylaş

BARIŞ ve adalet için “One Minute” uyarısı bu kez Peru’daki Kızılderililerden geldi. Başkent Lima’ya 24 saat uzaklıkta Cusco’da yaşayan Kızılderililer, evlerinden çıkarılmak istenince yapılan haksızlığı, “For More Peace and Justice One Minute-Daha Fazla Barış ve Adalet İçin Bir Dakika” pankartıyla protesto etti.
One Minute Küresel Barış Platformu’na dünya barışı için gittiği ülkelerde, birçok kesimden her geçen gün ilgi artıyor.
Platformdan yapılan yazılı açıklamada, son olarak Peru’da yaşayan Kızılderililere yapılan haksızlığa karşı protestoda bulunmak için “For More Peace and Justice One Minute-Daha Fazla Barış ve Adalet İçin Bir Dakika” pankartıyla eylem yaptıkları belirtildi. Açıklamada, protesto gösterisinin başkent Lima’ya 24 saat uzaklıkta Cusco’da yaşayan Kızılderililerin evlerinden çıkarılmak istenmesi nedeniyle yapıldı.
Açıklamada, protestoya katılan Kızılderililerin eylemin sadece kendilerine yapılan haksızlığın protestosu değil, aynı zamanda dünya barışına da destek olmak için de hayata geçirildiğini ifade ettiği belirtildi. Kızılderililerin polisin her türlü müdahalesine rağmen gösterilerine devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, uzun bir süre slogan attıktan sonra One Minute Küresel Barış Platformu Peru Temsilcisi Kecizate Atahuallpa’dan da destek istediği ifade edildi.
Peru’da Kızılderililerin yaşadığı bu talihsiz olayı One Minute Küresel Barış Platformu Başkanı Süleyman Çakmak’a ileten Peru Temsilcisi Atahuallpa, kendilerine her türlü desteğin verileceğinin sözünü alarak, haksızlığa karşı Kızılderililerin yanlarında olacaklarını belirtti. Kızılderililerin de, kendilerine karşı yapılan haksızlıklara sessiz kalmayacaklarını söylediği bildirildi. (DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Dengbêjlerim’in Yazarı Mehmet Uzun’a mektup

SONRAKİ HABER

Kömür yardımı işkenceye döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...