28 Ocak 2010 00:00

Arslanköylü Hamlet!

Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu, William Shakespeare’in ünlü oyunu Hamlet’i “Hamlet-Hamit” adıyla sahneledi.

Paylaş

Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu, William Shakespeare’in ünlü oyunu Hamlet’i “Hamlet-Hamit” adıyla sahneledi. Lastik ayakkabılar ve kartondan taçlarla sahnelenen oyun, izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Mersin Sinema Derneği’nin (MERSİNEMA) organizasyonuyla sahnelenen oyun, Akdeniz Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ücretsiz olarak gösterildi.
2001 yılında “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu”nu kuran Ümmiye Koçak’ın Hamlet’ten uyarladığı “Hamlet-Hamit” adlı oyunda, yaşları 18-62 arasında değişen Arslanköylü kadınlar rol alıyor. Oyunu daha önce Arslanköy İlköğretim Okulu bahçesinde sergileyen Arslanköylü kadınlar İngiliz ve Alman basınına da konu olmuştu.
İngiliz edebiyatının en güçlü ve bilindik eserleri arasında yer alan “Hamlet”teki yabancı isimleri söylemekte güçlük çeken kadınlar, Prens Hamlet’in adını Hamit, “Horatio”yu Hurşit, “Ophelia”yı Feraye, “Polonius”u Şahin olarak adlandırarak oyunu sergiledi. Arslanköylü kadınların tarlada çalışırken hazırlandıkları oyunun bazı bölümleri, orijinal hali olan İngilizce ile oynandı.
Shakespeare’in Hamlet’i izleyicilerin çoğunluğunu kadınların oluşturduğu oyunda, Ümmiye Koçak, Duygu Koçak, Gülseren Şahin Dönertaş, Seher Dağdur, Hatice Dağdur, Ayşegül Şahin ve İlkim Kiraz Yörük şivesiyle gündelik hayattan kesintiler sundular.
The Guardian ve The Independent gibi İngiltere’nin önemli basın kuruluşlarında geniş yer alan oyun için “En olmayacak yerde oynandığını görmek insanı derinden etkiliyor” ifadesine yer verilmişti. (Mersin/EVRENSEL)
Kadir Baziki
ÖNCEKİ HABER

Devrimin ayak izlerini Küba’da sürmek…

SONRAKİ HABER

Dengbêjlerim’in Yazarı Mehmet Uzun’a mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...