29 Ocak 2010 00:00

Asker sert çıktı vekiller pıstı!

SİLAH Kanunu Tasarısı’yla ilgili olarak görüş bildirmek için TBMM’ye davet edilen askerler, adeta isyan bayrağı açtı.

Paylaş

SİLAH Kanunu Tasarısı’yla ilgili olarak görüş bildirmek için TBMM’ye davet edilen askerler, adeta isyan bayrağı açtı. Bu skandal durum karşısında siyasilerin tutumu da bir o kadar yeni bir skandal yarattı. Siyasiler askerin bu çıkışına tepki göstereceklerine, alttan alıp askeri iknaya kalktılar.
TBMM’de İçişleri Komisyonu tarafından, “Silah Kanunu Tasarısı” için oluşturulan Alt Komisyon’da skandal bir olay yaşandı. Komisyon’un toplantısına, askeri yetkililer de çağrıldı.
ASKER: YETER ARTIK
Milli Savunma Bakanlığı Kanunlar Kararlar Dairesi Başkanı Albay Bülent Ulaş başkanlığında toplantıya katılan askeri heyet, tasarının “Polordu kuruluyor” eleştirisine neden olan, MİT ve Emniyet’e ağır silah ithal etme yetkisi veren maddesine ve askeri personelin bireysel silahlarının kontrolünün valilere devredilmesine itiraz etti. Bununla da yetinmeyen askeri temsilcinin, her şeyin ellerinden alındığını belirterek, “Yeter artık” diye sesini yükseltmesi şaşkınlık yarattı.

ASKERİ SAVUNDULAR
CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, ortamı yatıştırmak için “Lütfen alınganlık göstermeyin. Sizin görüşlerinizi dikkate alacağız” dedi. Komisyon Başkanı AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun da görüşleri değerlendireceklerini bildirdi. CHP’li Güvel, yaşananları,

“Bir süredir askerin üzerine çok gidiliyor. Bir de askerin silah üretimi ve ithalatı gibi konulardaki yetkileri ile bireysel silahlarının kontrolü ellerinden alınınca isyan noktasına geldiler” sözleriyle değerlendirdi. Güvel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün sessizliğinin de tepkiye neden olduğunu kaydetti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

CHP kurultaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Askeri savcılık iddianameyi istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...