29 Ocak 2010 00:00

DİYANET, İMAMI HAKSIZ BULDU

LADİN Mobilya işçilerine ‘Sendika caiz değildir’ vaazı veren ve gazetemizin ‘Cehennemlik imam’ manşetiyle duyurduğu imama ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

Paylaş

LADİN Mobilya işçilerine ‘Sendika caiz değildir’ vaazı veren ve gazetemizin ‘Cehennemlik imam’ manşetiyle duyurduğu imama ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi. “İşverenin işçiye karşı iyi davranması, işçinin temel hak ve özgürlüklerini tanıması ve ona göre davranmasına imkan vermesi, temel borçları arasındadır” denilen açıklamada, işçi haklarının insan haklarından ayrı düşünülmemesi gerektiği vurgulandı.
‘DİNİ AÇIDAN BAĞLAYICILIK YOK’
Kuran’da işçi-işveren ilişkisinin, diğer borç ilişkilerinde de olduğu gibi hukuki bir akide dayandığı belirtilerek, “İşçinin meşru haklarının korunması ve bu konuda gerekli düzenlemelerin gerçekleştirilmesinin sağlanması amacı ile fakat bu amacın çerçevesini aşmayan ölçüler içinde örgütlenme yoluna gidilebilmesi, bu hakların tabii bir uzantısı sayılmalıdır” denilen açıklamada, Kayseri’de patronun fabrikaya getirdiği imamın, sendika hakkında yaptığı konuşmanın dini bir bağlayıcılığı olmadığı belirtildi.
Kayseri’de cuma namazı için fabrikaya getirilen imam, “Sendikalaşmak caiz değildir. Sizler sendikaya gitmeyin, güzelce işinize gidip gelin” diye vaaz vermişti.
İSTANBUL
ÖNCEKİ HABER

Çelik Halat’ta çelikten sömürü

SONRAKİ HABER

Ya çalışan işçiler!...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...