29 Ocak 2010 00:00

Diyarbakır’dan bir yoksulluk manzarası

DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde, çökme tehlikesi bulunan bir evde 2 çocuğuyla birlikte çaresizce yaşamaya devam eden Şefika Moray, yardım bekliyor.

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde, çökme tehlikesi bulunan bir evde 2 çocuğuyla birlikte çaresizce yaşamaya devam eden Şefika Moray, yardım bekliyor.
Tek geçim kaynağının Sarmaşık Derneği’nin yaptığı gıda yardımları olduğunu belirten Moray, evinin onarılması için yetkililerden yardım eli uzatmalarını istedi.
Şefika Moray, çökme tehlikesi bulunan bir evde, biri ilkokula diğeri lise 1’e giden 2 çocuğuyla birlikte yaşıyor. Yıkılmak üzere olan evinin onarılmasının mümkün olmadığını söyleyen Şefika Moray’a, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından evin yıkılma riski altında olduğu gerekçesiyle derhal boşaltılması için tebligat gönderildi. Evin çatısının her an düşebileceği korkusuyla ve yağmur suyunun aktığı evde çaresiz bir şekilde yaşamaya devam eden Şefika Moray, “Maddi sıkıntılarımızdan dolayı yeni bir ev kiralamamız mümkün değil. Gideceğimiz bir yer de yok. Bir çadıra dahi razıyım” diyor. “Maddi sıkıntıların yanı sıra bir taraftan tansiyon ve astım gibi hastalıklarla boğuşmak zorunda kalıyorum, bir taraftan da çocukların eğitimlerini sürdürmesi için çabalıyorum. Yeşil kartım var, ancak gittiğim hastanelerden hep tedavi olamadan geri dönmek zorunda kalıyorum. Çocuklarımın hiçbir ihtiyacını karşılayamıyorum” diyen Şefika Moray, evinin onarılması için yetkililerden yardım bekliyor. (Diyarbakır/DİHA)
Çimen Gümüş
ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklu, tedavi edilmiyor

SONRAKİ HABER

Bölge darbeyi zaten yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...