29 Ocak 2010 00:00

Hasta tutuklu, tedavi edilmiyor

VAN’da 27 Aralık’ta tutuklanan MEYA-DER Yöneticisi Ferzende Abi Van F Tipi Cezaevi’nde iki defa mide kanaması geçirdi. Fakat tedavisi yapılmıyor. Abi’nin eşi Şirin Abi, İHD ve Van TUYAD-DER’e başvurdu.

Paylaş

VAN’da 27 Aralık’ta tutuklanan MEYA-DER Yöneticisi Ferzende Abi Van F Tipi Cezaevi’nde iki defa mide kanaması geçirdi. Fakat tedavisi yapılmıyor. Abi’nin eşi Şirin Abi, İHD ve Van TUYAD-DER’e başvurdu. Eşinin 60 yaşında olduğunu ve şu ana kadar cezaevinde iki kez mide kanaması geçirdiğini belirten Abi, “Sadece yarım saatliğine Van Devlet Hastanesi’ne kaldırmış, sonra tekrar cezaevine götürmüşler. Hayati tehlike oluşmaması için acil olarak hastaneye yatırılması gerekiyor” dedi. Van TUHAD-DER Şube Başkanı İbrahim Ete ise birçok tutuklu ve hükümlünün benzer sorunlar yaşadığını söyledi. Ete, konuyla ilgili gerekli girişimleri başlatacaklarını dile getirdi.
Ferzende Abi’in avukatı ve İHD Yöneticisi Cemal Demir ise “Müvekkilimin durumunun ciddileşmesi üzerine cezaevi ve dosya savcılarıyla görüştük. Savcılık ancak Adli Tıp Merkezi’nin vereceği raporla tahliye edebileceklerini söyledi. Fakat Adlı Tıp Kurumu’nun kurumsal yapısı tartışmalıdır. Dosya savcısı, Adli Tıp’tan bir rapor verileyeceğini bildiği için bizi oraya yönlendiriyor” dedi. Demir, Van Cumhuriyet Başsavcılığı ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvuracağını kaydetti. Ferzende Abi’nin tedavisine ilişkin sorular üzerine Van F Tipi Cezaevi yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yetkisine sahip olmadıklarını söylediler. (Van/DİHA)



ÖNCEKİ HABER

Krom madeninde bir ölüm daha

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’dan bir yoksulluk manzarası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...