29 Ocak 2010 00:00

Alevilik her yönüyle araştırılacak

TUNCELİ Üniversitesi bünyesinde kurulan Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Dr. Hüseyin Yıldız ve Okutman Uysal Durak Hayat Televizyonu’nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Paylaş

TUNCELİ Üniversitesi bünyesinde kurulan Alevilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Dr. Hüseyin Yıldız ve Okutman Uysal Durak Hayat Televizyonu’nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu ile görüşen Yıldız ve Durak 2009 temmuzunda rektörlüğe bağlı bir birim olarak kurulan merkezde Aleviliği bilimsel dayanaklarla ele alıp incelemeyi hedeflediklerini belirttiler. Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu da televizyon olarak bu tür çabalara her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Aleviliğin sözlü ve yazılı eserlerini ortaya çıkartarak arşivlemeyi ve Aleviliğe ilişkin Osmanlıca, Farsça ve Arapça eserleri Türkçe’ye çevirerek yayınlamayı da hedefleyen Merkez, bir dökümantasyon merkezi oluşturarak, arşivde toplanan eserlerle ilgili yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapılmasını da sağlayacak. Merkez’in Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Yıldız, Yüksek Lisans ve doktora çalışmalarını bu alanda yapmak isteyen tüm üniversite mezunlarını da üniversiteye davet etti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Ölümleri yoksulluktan

SONRAKİ HABER

Krom madeninde bir ölüm daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa