29 Ocak 2010 00:00

Ölümleri yoksulluktan

BİNGÖL’de, 22 Ocak’ta kaybolan ve dün cenazesi bulunan Asliye Ayaz’ın (8) Malatya Adli Tıp Kurumu’nca yapılan otopsisinde, ilk belirlemelere göre ölmeden ...

Paylaş

BİNGÖL’de, 22 Ocak’ta kaybolan ve dün cenazesi bulunan Asliye Ayaz’ın (8) Malatya Adli Tıp Kurumu’nca yapılan otopsisinde, ilk belirlemelere göre ölmeden önce saç derisinde yoğun kanama olduğu, kanamanın çarpma veya darpla meydana gelmiş olabileceği kaydedildi. Sol gözünün içinde ender görülen bir yırtılma oluştuğu belirtilen raporda, boğuşma izine rastlanmadığı ifade edildi. Boğulmanın suda mı dışarıda mı olduğu da henüz netleşmedi.
İlk belirlemelere göre kuzenler dolmuşa binecek 1.5 liraları olmadığı için dere kenarındaki kestirme yolu kullanmak istedikleri sırada suya kapılarak öldüler. Yaşanan ölümler yoksulluğun boyutlarını göstermesi bakımından da oldukça çarpıcı bir durumu ortaya çıkardı.
Bingöl’de, 22 Ocak günü kitap almak için Saray Mahallesi’ndeki Temel Yapı Konutları’nda bulunan evlerinden çıkan Zeynep Varış ile dayısının kızı Asliye Ayaz’dan bir daha haber alınamamıştı. Önceki gün Bingöl-Genç karayolunun 10. kilometresinde Çapakçur Deresi bölgesinde bir kız çocuğunun cesedinin görüldüğü bilgisi üzerine bölgeye giden Ayaz ailesi ve yakınları, İçmeler mevkiinde Göynük Çayı kıyısındaki olay yerine gittiklerinde, 8 yaşındaki Asliye Ayaz’ın cesedini buldu. Kayıp kuzenlerden Zeynep Varış’ın (13) cesedi de yakınları tarafından sabah saatlerinde şehir merkezindeki Çapakçur Deresi’nin Küçük Sanayi Sitesi mevkiinde bulunmuştu. Konuya ilişkin araştırma sürüyor.
(BİNGÖL)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklular soğuğa mahkum

SONRAKİ HABER

Alevilik her yönüyle araştırılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...