29 Ocak 2010 00:00

Tutuklular soğuğa mahkum

Bütün yurdu etkisi altına alan dondurucu soğukta önceki gün, Kırıklar F tipi Cezaevi’ne görüşe giden aileler, başka bir dondurucu manzara ile karşılaştılar. Görüşe giden aileler, cezaevinde kaloriferlerin yanmadığını söylediler.

Paylaş

Bütün yurdu etkisi altına alan dondurucu soğukta önceki gün, Kırıklar F tipi Cezaevi’ne görüşe giden aileler, başka bir dondurucu manzara ile karşılaştılar. Görüşe giden aileler, cezaevinde kaloriferlerin yanmadığını söylediler.
Kırıklar F1 Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Ümit Çobanoğlu’nu ziyarete giden Gülbanu Çobanoğlu, cezaevinde kaloriferlerin yanmadığını belirterek, infaz koruma memurlarının önlerine koydukları elektrikli sobalarla ısındığını, idare bölümünde klimaların çalıştığını, ancak çocuklarının soğuktan rahatsızlandığını anlattı. Kaloriferlerin niye yanmadığını soran tutuklulara, cezaevi müdürünün yanıtı ise “Tasarruf” olmuş. Çobanoğlu, çocuklarının kendilerine iki gündür kaloriferlerin yanmadığını söylediklerini belirtti.
Cezaevinde pek çok keyfi uygulamanın da bulunduğuna dikkat çeken Gülbanu Çobanoğlu, görüşe getirilen tutukluların dedektör yerine ayakkabıları çıkarttırılarak aranması nedeniyle çocuklarının görüşe ve mahkemelere yalınayak çıktıklarını söyledi. Cezaevi idaresinin cezaevini güzel göstermek için her yere plastik ağaçlar, çiçekler yerleştirdiğini ifade eden Çobanoğlu, “Bunlara masraf edeceklerine kaloriferleri yaksınlar, çocuklarımız bu soğukta üşütüp hasta olacak” dedi. Çobanoğlu, dedektör konusuna da çözüm bulunmasını istediklerini sözlerine ekledi. (İzmir/EVRENSEL)

KALORİFERLER BOZUKMUŞ!

TEKİRDAĞ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlüler, soğuğa mahkum ediliyor. Hemen hemen her kış donma sonucu ölümlerin yaşandığı Tekirdağ’da, cezaevi yönetiminin kaloriferleri yakmadığı iddia ediliyor. Gazetemizi arayıp durumu bildiren tutuklu yakını Sakine Baydeniz, bronşit hastası kardeşinin sağlığından endişe ediyor.
Geçtiğimiz salı günü kar nedeniyle kardeşi Ahmet Can Baydeniz’in görüşüne gidemeyen Sakine Baydeniz, kardeşiyle dün telefonda görüştüklerini söyledi.
Sakine Baydeniz’in verdiği bilgilere göre 20 yaşındaki kardeşi Baydeniz, bronşit hastası ve 2 buçuk yıldır “örgüt üyeliği” suçlamasıyla Tekirdağ 1 No’lu F Tipi’nde yatıyor. Cezaevinde soğuğa rağmen kaloriferler yakılmıyor, bu durum tutuklu ve hükümlülere “bozuk” denilerek açıklanıyor. Bir haftadır sıcak su verilmiyor, hücrelerdeki bardaklar bile donuyor. Başka bir ısınma şansları bulunmayan tutuklu ve hükümlüler, günlerdir battaniyenin altından çıkamıyor. F Tipi’nde birçok hasta tutuklu ve hükümlü bulunuyor, bu şartlarda herhangi bir hastalığı bulunmayan tutuklu ve hükümlüler de hastalanmaya başlıyor.
Sakine Baydeniz, kardeşinin sağlık durumundan endişe ediyor ve “Kaloriferlerin bozuk olduğunu düşünmüyorum, bahane” diyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Akyürek geri dönüyor

SONRAKİ HABER

Ölümleri yoksulluktan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...