29 Ocak 2010 00:00

Argüç ve arkadaşları anıldı

Tunceli Mazgirt’te girdikleri çatışmada 27 Ocak 1994 günü yaşamlarını yitiren Cengiz Argüç, Erdal Eroğlu, Hüseyin Boral, Gürsel Dursun, Hasan Akdoğan ve Deniz Acar, Cengiz Argüç’ün mezarı başında yapılan etkinlikle anıldı

Paylaş

Tunceli Mazgirt’te girdikleri çatışmada 27 Ocak 1994 günü yaşamlarını yitiren Cengiz Argüç, Erdal Eroğlu, Hüseyin Boral, Gürsel Dursun, Hasan Akdoğan ve Deniz Acar, Cengiz Argüç’ün mezarı başında yapılan etkinlikle anıldı.
Argüç şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesine yaşamlarını adayanlar anısına yapılan anmaya, Argüç’ün ailesinin yanı sıra mücadele arkadaşları ve Emek Partisi (EMEP) üyeleri de katıldı.
Anma saygı duruşu ile başladı. EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, Argüç ve arkadaşlarının bıraktıkları işçi sınıfı davası daha güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini söyleyerek, “İşçi sınıfın partisi olarak Cengizlerin bıraktıkları mücadele bayrağını daha yükseltmek için mücadelemiz devam etmektedir. Bu mücadelemiz bağımsız, demokratik, sosyalist bir Türkiye kurulana kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.
Argüç ailesi adına konuşan Emine Argüç ise Türkiye’nin bir direniş alanına döndüğünü söyleyerek, “Cengiz, bu gün yaşasaydı partisiyle birlikte direnen işçilerle beraber olurdu.” dedi. Emine Argüç, Cengizlerin mücadelesini sahiplenenlerin bugün yapması gereken şeyin de direniş alanlarında işçi sınıfı ile birlikte mücadele içerisinde olması gerektiğini vurguladı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mamak’ta ulaşım yine kör düğüm

SONRAKİ HABER

Dönüşüm mağdurlarından ‘randevu’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...