29 Ocak 2010 00:00

Aliağa’da TEKEL için çadır kurulacak

ALİAĞA Demokrasi Platformu bileşenleri, Demokrasi Meydanı’ndaki eylemlerini sürdürüyor.

Paylaş

ALİAĞA Demokrasi Platformu bileşenleri, Demokrasi Meydanı’ndaki eylemlerini sürdürüyor. Çarşamba akşamı da bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, TEKEL işçilerine destek eylemi yaptılar. PETKİM’de çalışan Feryat Bakan eylemde yaptığı konuşmada, genç işçiler olarak TEKEL işçilerinin direnişini örnek aldıklarını belirterek, “TEKEL işçilerini dikkatle izliyoruz. Onlara yürekten destek veriyoruz, biz genç işçiler de onların başlattıkları mücadeleyi bir adım öteye götüreceğimize söz veriyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan emekli bir öğretmen, TEKEL işçilerinin ve buradaki eylemin heyecan verici olduğunu belirterek, “TEKEL işçilerinin mücadelesi mutlaka kazanılmalıdır. Onlara buradan selam göndermek istiyorum” dedi. Emek ve Demokrasi Platformu çağrısıyla battaniye, atkı, bere, eldiven getiren Aliağalı emekçiler, TEKEL işçilerine gönderilmek üzere getirdikleri eşyaları teslim ettiler. Genel-İş Temsilcisi Yücel Laçinel, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda direniş çadırı kurup, TEKEL işçilerinin mücadelesini büyüteceklerini ilan ederek, “Aliağa’daki tüm duyarlı emekçilere çağrı yapıyoruz. Bu soğukta Ankara’da direnen TEKEL işçileri ile evdeki battaniye, bere, eldivenlerimizi paylaşalım. Buradan onlara destek olalım. Türk-İş ve Başbakan’ın görüşmesinden olumlu bir sonuç çıkmazsa biz de burada çadır kurup, burayı Ankara’ya, mücadele alanına çevireceğiz” dedi.
KONAK’TAN DA DESTEK
İşyerleri kapatıldığı için özlük hakları ile başka kamu kurumlarına geçme talebiyle eylem yapan TEKEL işçilerine, bir destek de Konak Belediyesi’nden geldi. Geceyi sokakta geçiren işçilerin eylemine “Çorbada tuzumuz bulunsun” diyerek destek veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kaban, bot, kıyafet ile çay, şeker ve kahveden oluşan kolileri Ankara’ya gönderdi. Geceyi sokakta geçiren işçilerin arasında, sağlık sorunları yaşayanlar bulunduğunu ve görüntüleri izlediğinde yüreğinin sızladığını ifade eden Başkan Tartan, “Haklı mücadelenin yanında yer alıyoruz. Kararlı bir şekilde eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerinin, soğuk hava nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonu, idrar yolu iltihabı ve sinüzit gibi rahatsızlıklar yaşadığını biliyoruz. Bu durum bizi oldukça rahatsız ediyor. Belediye olarak bizim de katkımız bulunsun istedik. Çalışanlarımız ile birlikte aramızda gerçekleştirdiğimiz kampanya ile soğuk kış günlerinde onları koruyacak malzemeleri toparladık ve kısa sürede Ankara’ya gönderdik. Eylemler devam ettiği sürece bizim desteğimiz de sürecek” dedi.
İşçilerin mücadelelerini devam ettirebilmeleri için sağlıklı olmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Tartan, özellikle çay ve kahve gibi sıcak içecekler de gönderdiklerini söyledi.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AYDINLAR TEKEL İŞÇİLERİNİN YANINDA

SONRAKİ HABER

Ailece direnişteler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...