29 Ocak 2010 00:00

Çemen Tekstil işçileri yalnız değildir

Merhaba Çemen Tekstil işçileri! Öncelikle tüm duygularımla sizi ve sürdürmüş olduğunuz grevinizi selamlıyorum.

Paylaş

Merhaba Çemen Tekstil işçileri! Öncelikle tüm duygularımla sizi ve sürdürmüş olduğunuz grevinizi selamlıyorum. Ben de sizin gibi bir tekstil işçisiyim. Kocaeli’nde Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı’nda çalışıyorum. Biliyoruz ki her işyerinde sorun-sıkıntı, baskı, fazla mesailer, sigortasızlık, vb.ler olabildiğince işçileri ezip geçiyor.
Siz Çemen işçileri onurlu bir erdem göstererek sendikal mücadelenizi tamamlayarak örgütlenmişiniz. Aslında örgütlenerek bu işin başında ilk adımı atmış oldunuz. Asıl virajlı, engel dolu yol şimdi başlıyor. Sendikalı olarak, el ele vererek haklarınızı alabilirsiniz.
Tabi ki burada patron bir sürü oyun oynayacak, polisle göz korkutacak, yani bildik oyunlara başvuracak. Fakat biz işçiler dimdik ayakta durabilirsek, biz de hamlelerimizi yapabilirsek, evet bu oyunu biz kazanırız. Ben buradan dışarıdan gelen diğer işçilere de seslenmek istiyorum; grev kırıcılığı gibi yasa dışı, onursuz bir davranışa girmeyin. Bu teklif size geldiğinde kendinizi grevdeki işçilerin yerine koyun ve ona göre hareket edin. Bugün işçi sınıfı adına büyük bir direniş sergileyen TEKEL işçisi tüm işçilere örnek olmalıdır. Çünkü onlar ve diğer işyerlerindeki grevde olan işçiler sadece kendileri için değil, çocukları için, komşusu için, benim için yani tüm işçilerin çıkarları için bu onurlu duruşu sergilemekte greve çıkmaktadırlar.
Bugün DİSK Tekstil yöneticileri ve Çemen Tekstil işçileri dayanışma çağrıları yapmaktadırlar. Elbette Türkiye’nin diğer bölgelerindeki işçiler sizin sesinize ses vermelidir. TEKEL işçisi Ankara’ya gelirken, “Biz buraya gerekirse ölmeye geldik” derken sanırım kimse inanmıyordu. Evet onların sesine yurdun dört bir tarafından ses geldi ve grevi büyüttüler. Yurdun dört bir köşesini yaktıkları ateşle ısıttılar. Şimdi bu ateşi söndürmemek için, daha da büyütmek için sizin ilk günkü kadar kararlı kazanmak için bir o kadar hırslı olmanız gerekir. Biz ise sizi her türlü desteklemeli, size kol kanat germeli, bu direnişinizi her iş yerinde anlatmalıyız.
Buradan tüm işçileri Çemen Tekstil işçileri ile dayanışmaya çağırıyorum. Yaşasın işçilerin birliği. Zafer direnen emekçinin olacak. Genel grev genel direniş. Çemen Tekstil işçileri yalnız değildir.
Ersin Vural (Kocaeli)
ÖNCEKİ HABER

Şemdinli’de EMASYA sırrı!

SONRAKİ HABER

Prometheus’un ateşi yanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...