30 Ocak 2010 00:00

Genelkurmay, 162 subayla görüşüyor

GENELKURMAY Başkanlığı, “Balyoz Darbe Planı” iddiaları hakkındaki soruşturma kapsamında 2003’teki seminere katılan 162 subayla tek tek görüşüyor.

Paylaş

GENELKURMAY Başkanlığı, “Balyoz Darbe Planı” iddiaları hakkındaki soruşturma kapsamında 2003’teki seminere katılan 162 subayla tek tek görüşüyor.
Hürriyet gazetesinin haberine göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un emri ile bu hafta derinleştirilen soruşturmada, İstanbul 1. Ordu’da 2003 Mart’ındaki harp oyununa katıldığı belirtilen 162 subay ile tek tek görüşülmeye başlandı.
SORU: O GÜN NELER OLDU?
Görüşmelerde subaylara, o gün plan seminerinde yazılı plan dışında nelerin konuşulduğu ve kimlerin ne söylediği soruluyor. Soruşturma hem adli hem de idari olarak yürütülüyor. Soruşturma sonu detaylı açıklama bekleniyor. Genelkurmay Harekat Başkanlığı Tatbikatlar Programlar Dairesi arşivlerinde de bu konuda yapılan araştırmada, Balyoz adlı bir plana rastlanmadı. Taraf’ın yazdığı plan ile Genelkurmay’daki bilgilerin birbirini tutmadığı belirtiliyor. O seminerlerde, ‘durumdan vazife çıkarıp’ resmi planın dışına ne kadar ve kimler tarafından çıkılıp çıkılmadığı ya da bütün bu yazılanların asılsız olup olmadığı detayları ile araştırılıyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ERGENEKON’DA ÇARPICI iDDiA

SONRAKİ HABER

2. SiNCAN iDDiASINA TSK’DAN CAVAP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...