30 Ocak 2010 00:00

3 Şubat’ta grevdeler

TEKEL işçilerinin Ankara’da yürüttüğü mücadele devam ederken, 6 konfederasyon 3 Şubat’ta üretimden gelen gücü kullanacak.

Paylaş

TEKEL işçilerinin Ankara’da yürüttüğü mücadele devam ederken, 6 konfederasyon 3 Şubat’ta üretimden gelen gücü kullanacak. Önceki gün Başbakan ile yapılan görüşmede olumlu sonuç alamayan sendikalar, 3 Şubat’ta tüm yurtta genel grevi örgütlemek için çalışmalarını başlattı. İstanbul’da Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği’nde bir araya gelen Türk-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, İTO, TMMOB, İstanbul Eczacılar Odası ve İstanbul Diş Hekimleri Odası temsilcileri, artık tek tek eylemler çağının son bulduğunu, ortak grevler çağının başladığını duyurdular. 3 Şubat günü grevde olacaklarını duyuran emek ve meslek örgütleri, kazanılmış hakların korunması ve kaybedilen hakların geri alınması için başlatılan mücadelenin, önemli bir dönüm noktasında olduklarını dile getirdiler. AKP Hükümeti’ni bir kez daha uyaran emek ve meslek örgütleri, emekçilerin taleplerine kulak tıkanması halinde eylemlerin sertleşerek devam edeceğini belirttiler.
Emek ve meslek örgütleri adına ortak açıklamayı okuyan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, “Özelleştirme, taşeronlaştırma ve işten atmalar, işçilerin ve emekçilerin günlük hayatının bir parçası haline getirilmiştir. Bu gidişe ne zaman ve nasıl dur diyeceğimizi tartışırken, TEKEL işçisi Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelerek son noktayı koymuştur” dedi. Hükümetin ekonomi politikasının, emekçiden alıp patronlara veren çarpık ve bir o kadar da gaddar olmasına rağmen, maliye bakanının merhametli olduklarından söz etmesini emekçilere hakaret olarak değerlendirdiklerini söyleyen Büyükkucak, bu aymazlığa karşılık ortak eylemler yapacaklarını dile getirdi.
AKP Hükümeti ve Başbakan’ın, işçilerin ve konfederasyonların taleplerini hafife alması ve TEKEL işçilerine yaptığı gibi müdahale etmeye kalkması durumunda dünyayı yerinden oynatacaklarını ileten Büyükkucak, “6 konfederasyon ve onlara destek veren sağlık ve meslek odaları, mimar mühendisler, demokratik kitle örgütleri, yani giderek büyüyen halk muhalefeti, kararlı bir yanıt vermekten çekinmeyecektir” dedi. İstanbul’da emek ve meslek örgütleri olarak 3 Şubat genel grevine bu duygularla hazırlandıklarını aktaran Büyükkucak, küçük büyük bütün işyerlerinde yükseltecekleri çağrılarla, kadını erkeği, genci emeklisi, işçisi memuru ve işsiziyle bütün emek dünyasını 3 Şubat’ta eyleme, greve çağırdıklarını duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gebze’den dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

İşçiler, hükümete karşı ‘TEK-EL’ olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...