30 Ocak 2010 00:00

Cezaevinde herkes halinden memnunmuş!

ZORLA 12 saat çalıştırılma dahil pek çok hak ihlallerine maruz kaldıkları gerekçesiyle 297 kadın tutuklu ve hükümlünün başvurusu ile gündeme gelen ...

Paylaş

ZORLA 12 saat çalıştırılma dahil pek çok hak ihlallerine maruz kaldıkları gerekçesiyle 297 kadın tutuklu ve hükümlünün başvurusu ile gündeme gelen Denizli Bozkurt Kadın Cezaevi ile ilgili verilen soru önergesini cevaplayan Adalet Bakanlığı, tutuklu ve hükümlülerin cezaevinden memnun olduklarını ileri sürdü!
Cezaevinde incelemelerde bulunan Avukat Eren Keskin ise bakanlığın doğruyu söylemediğini belirtti.
Adalet Bakanlığı, Denizli Bozkurt Kadın Cezaevi’nde yaşanan hak ihalelerine ilişkin BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın verdiği soru önergesini yanıtladı. Bakanlığa göre hükümlüler, cezaevinden çok memnun. Bakanlığın yanıtında, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin yaptığı incelemede cezaevinde hükümlü kadınlara yönelik baskı, tehdit ve hakaret olmadığı savunuldu. Hükümlülerin tamamına yakınının cezaevinde kalmaktan memnun olduklarını kaydeden bakanlık, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve cezaevi personeli hakkında herhangi bir işlem yapılamasına gerek olmadığını belirtti.
‘BİR TEK ZİNCİRİMİZ EKSİK’
Kasım 2009’da cezaevinde kalan kadın tutuklu ve hükümlüler ise İHD’ye yaptıkları başvuruda, “Bir tek zincirlerimiz eksik” demişlerdi. Başvuruda, “Hava çok soğuk ve sabah saat 07.00’den itibaren zorla çalıştırılıyoruz. Cezaevinde hiçbir eldiven vb. verilmeden lağım temizletiliyor, dikiş diktiriliyor ve kolileri TIR’lara kadın tutuklu ve hükümlüler yükleyip taşıyor. Ağır yük taşıttırılıyor. Sağlık raporu olanlar da gecelere kadar ayakta ve soğukta çalıştırılıyor. Akşam 17.30’da bitmesi gereken çalışma, gece geç saatlere kadar uzatılıyor. Cezaevinde kaloriferler yanmıyor. Çamaşırları haftada bir yıkamak zorunda kalıyoruz. Ailelerimizle görüşlerde bize ve ailemize hakaretler ediliyor” ifadelerine yer verilmişti.
EREN KESKİN İNCELEME YAPTI
Kadın hükümlülerin iddiaları üzerine cezaevinde inceleme yapan ve rapor hazırlayan Av. Eren Keskin de yaptığı görüşmenin ardından kadınların şikayetlerinin ortak olduğunu belirtti.
Adalet Bakanlığı’nın konuya ilişkin cevabını değerlendiren Keskin, bakanlığın doğru bilgi vermediğini söyledi. Kendisi ile görüşme yapan iki kadının, cezaevinden kapalı cezaevlerine disiplin cezaları verilerek gönderildiğine dikkat çeken Keskin, “Kadınların anlattıklarının hepsi gerçek. Korkutuluyorlar. Cezaevinde herkes birbirinden korkuyor. Bu iki kadın korkmadı ve susturuldular” dedi. (İstanbul/DİHA)
Uygar Güntekin
ÖNCEKİ HABER

18 ölüm için şikayet yok!

SONRAKİ HABER

Öğretmenler pazar günü Ankara’da buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...