30 Ocak 2010 00:00

18 ölüm için şikayet yok!

KONYA’da yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanmasıyla ilgili ifade veren aileler, yurt yöneticilerinden ve gaz tesisatını döşeyen firmadan şikayetçi olmadı.

Paylaş

KONYA’da yurt binasının çökmesi sonucu 18 kişinin ölmesi, 27 kişinin yaralanmasıyla ilgili ifade veren aileler, yurt yöneticilerinden ve gaz tesisatını döşeyen firmadan şikayetçi olmadı.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama” suçundan açılan davanın duruşmasına sanıklar, enkazdan yaralı olarak kurtulan öğrenciler Teslime G, Aysun E, Ayşe S, Selma D, Merve A, Zehra P. ve Züleyha K. ile aileleri katıldı.
Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya, tutuksuz yargılanan 8 yurt görevlisi katılmadı. Mahkeme başkanı, ihmalden hakkında dava açılan Balcılar Beldesi eski Belediye Başkanı Mehmet Demirgül’ün dosyasının da görülen davayla birleştirildiğini bildirdi. Mahkemede ilk kez savunma yapan İlhan B, “Olaydan 13 ay önce görevimden ayrılmıştım. Gerçekten çok üzücü bir olay. Benim bir suçum yok. Ben uygun olup olmadığını kontrol ettiğim montajı bölge müdürüne sunarım. O da karar verir. Yaptığımız iş hata affetmez. Bunu bildiğim için kurulan düzeneğin nasıl çalıştığını yurt görevlilerine birçok kez anlattım. Sistemi kullanmadıklarında vanaları kapatmalarını defalarca söyledim. Zaten sistemde tank, bina girişi, mutfak ve çay ocağında toplam 4 vana bulunuyordu” dedi.
‘KOKU VAR DİYE UYARMIŞTIM’
Mağdurlardan Merve S, yurtta İngilizce kursu verildiği için yatılı kaldığını söyledi. S, abdest almak için kalktığında, aşağı katta hafif gaz kokusu aldığını belirterek, “Benden yaşça büyük bir ablaya bu durumu söyledim. Daha sonra yukarıya çıkıp yattığımda patlama oldu. Gözümü açtığımda hastanedeydim” dedi.
Zehra P. ise yurdun çökmesi sonucu hayatını kaybeden Fadime Yazıcı’nın çok samimi arkadaşı olduğunu söyledi. Sadece bir günlüğüne yurda gittiğini söyleyen Zehra P, patlama olduğunda uyuduğunu, olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını ifade etti.
HİÇ KİMSE ŞİKAYETÇİ OLMADI
Binanın çökmesi sonucu arkadaşları ölen 7 kız çocuğunun tamamının da, “Hiçbir şey hatırlamıyoruz. Ne yurt yöneticilerinden ne de tesisatı döşeyen firmadan şikayetçi değiliz” diye konuşmaları dikkat çekti. Duruşmaya katılan ve enkazda çocuğu ölen ve yaralanan 9 mağdur da, kimseden şikayetçi olmadığını bildirdi.
Mahkeme başkanı, duruşmayı erteledi. Duruşmaya gelmeyen yurt görevlilerinin, Hadim ilçesinde ifade verdiği öğrenildi.
Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, 1 Ağustos 2008’de, kız öğrencilerin kaldığı ve kaçak Kuran kursu eğitimi verildiği iddia edilen yurt binası, sıkışan gazın patlaması nedeniyle çökmüş, faciada 18 kişi ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı. (KONYA)
ÖNCEKİ HABER

DOKUZ EYLÜL REKTÖRÜ GİTMİYOR

SONRAKİ HABER

Cezaevinde herkes halinden memnunmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...