30 Ocak 2010 00:00

Ayşenur Şimşek ölümünün 15. yılında unutulmadı

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 15 yıl önce 29 Ocak 1995’te katledilen üye ve yöneticileri Ayşenur Şimşek’i mezarı başında andı.

Paylaş

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 15 yıl önce 29 Ocak 1995’te katledilen üye ve yöneticileri Ayşenur Şimşek’i mezarı başında andı.
SES üyeleri, 29 Ocak 1995 yılında katledilen üye ve yöneticileri Ayşenur Şimşek’in ölüm yıl dönümümde yine mezarı başındaydılar.
SES Merkez Yönetim Kurulu’nun Şimşek’in ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülke tarihinin katliamlar, linçler, işkence ve infazlarla yoğrulduğu kadar mücadele, başkaldırı ve büyük direnişlerle de dolu olduğu ifade edildi. Susurluk’ta bir kamyonun çarpmasıyla devlet çetesinin bir ucunun açığa çıktığının belirtildiği açıklamada, bu olayda yakalananların da göstermelik tutuklanmalarının ardından ellerini kollarını sallaya sallaya dolaştıkları, bu kişilerin pop star yapılmaya çalışıldığı ifade edildi.
Şimşek’in de orta halli bir ailenin çocuğu olduğu ve maddi anlamda çok da fazla sıkıntısı olmamasına rağmen yaşanan haksızlıklara, adaletsizliklere ve halkın çektiği sıkıntılara göz yummadığı kaydedilen açıklamada, Şimşek’in bencil bir insan olmadığı vurgulandı. Açıklamada, Şimşek’in mücadeledeki aktifliğinden dolayı sürekli tehdit edildiği, ardından da 24 Ocak 1995’te kaçırıldığı ve 76 gün sonra vücudundaki 3 kurşun ve darp izleri ile bulunduğu hatırlatıldı. Şimşek’in katillerinin, arkalarındaki güce güvenerek hareket ettiklerinin belirtildiği açıklamada, cinayetin faillerinin belli olduğu dile getirildi. Açıklamada, “Katiller bir gün mutlaka hesap verecek, adalet yerini bulacak. Ayşenur’lar, Necati’ler, Behçet’ler, mücadelemize ışık tutmaya devam edecekler” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yağışlı hava etkisini sürdürürüyor

SONRAKİ HABER

Hasankeyf Girişimi’nden bankalara son uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...