30 Ocak 2010 00:00

Yağışlı hava etkisini sürdürürüyor

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre iç ve doğu bölgelerindeki soğuk havaya ilave olarak...

Paylaş

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre iç ve doğu bölgelerindeki soğuk havaya ilave olarak, batı bölgelerinin, Orta Akdeniz’den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde kalması bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) olmak üzere Türkiye genelinde artacak.
BÖLGEDE DONDURUCU SOĞUKLAR
Doğu Anadolu Bölgesi’nde dondurucu hava ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu bölgede, kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlığı Ardahan’da 42, Bitlis’te 40, Ağrı’da 33, Erzurum’da 20, Kars’ta 11 ve Erzincan’da 1 santimetre.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle ise Erzurum’da 182, Tunceli’de 157, Bingöl’de 95, Bitlis’te 88, Kars’ta 16, Ardahan’da 12 ve Muş’ta 11 olmak üzere toplam 561 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
İSTANBUL’DA SU BASKINLARI
İstanbul’da dün sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, karın erimesiyle Kumburgaz’da su baskınlarına neden oldu. Aşırı yağış nedeniyle biriken su, tıkanan rögarlar nedeniyle tahliye edilemeyince, aralarında sağlık ocağının da bulunduğu bazı binalara doldu.
Ankara’da aniden bastıran karın ardından, emniyet, sürücüleri uyardı. Ankara Emniyeti, gizli ve ani buzlanmalarda, soğuk havalarda kışlık ve vakumlu lastiklerin yetersiz olduğunu belirtti. Kazaları en aza indirmek için vatandaşların mağdur olmaması ve emniyetli sürüş için zincir, takoz ve çekme halatının mutlaka bulundurulması istendi. Yetkililer, trafik denetiminde bu konulara ağırlık vereceklerini belirttiler.
KÖY YOLLLARI KAPANDI
Kayseri’de önceki gün başlayan ve gece de devam eden kar yağışı ile birlikte bazı bölgelerde kar kalınlığı 20, bazı bölgelerde ise 40 santimetreyi aştı. İlçelere göre yolları kapalı köy sayısı şöyle: Felahiye’de 5, Hacılar’da 1, Kocasinan’da 10, Pınarbaşı’nda 12, Sarız ilçesinde 2.
Doğu Karadeniz’de önceki günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 305 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Alınan bilgiye göre, Trabzon’da 85, Rize’de 45, Gümüşhane’de 28, Bayburt’ta 9, Artvin’de 30 ve Giresun’da 108 olmak üzere toplam 305 köy ile ulaşım sağlanamıyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İdam edilen devrimciler Ankara’da anıldı

SONRAKİ HABER

Ayşenur Şimşek ölümünün 15. yılında unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...