30 Ocak 2010 00:00

Hamas komutanı öldürüldü

Hamas, üst düzey komutanı Mahmud el-Mebhu’nun İsrailliler tarafından düzenlenen bir suikastle Dubai’de öldürüldüğünü iddia etti.

Paylaş

Hamas, üst düzey komutanı Mahmud el-Mebhu’nun İsrailliler tarafından düzenlenen bir suikastle Dubai’de öldürüldüğünü iddia etti.
Hamas suikast hakkında daha fazla ayrıntı vermedi, fakat “en kısa zamanda bu Siyonist saldırıyı düzenleyenleri ortaya çıkartacakları” açıklamasını yaptı. İsrail hükümet sözcüsü, ise, açıklama yapmaktan kaçındı.
Şam’daki Hamas liderlerinden İzzat al-Rishq, “Mahmud el-Mebhu, 1989’dan beri Suriye’de yaşamaktaydı ve sürgün edilmiş lider Halid Meşal’le çok yakın ilişkileri vardı.” dedi.
Hamas’ın yaptığı açıklamada, “El-Mebhu, bir soruşturma operasyonunda birleşik Arap Emirlikleriyle işbirliği içersindeydi ve 20 Ocak 2010’da şüpheli bir biçimde Dubai’de öldürüldü.” denildi.
El Mebhu’nun, 1989’de iki İsrail askerini esir almak ve öldürmekten sorumlu tutulduğu için, İsrailliler tarafından öldürülmüş olabileceği de iddialar arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Tony Blair, Irak işgalini savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...