30 Ocak 2010 00:00

‘Merdiven altı’ fırınlar halk sağlığını tehdit ediyor

GÜNDE 2 milyon ekmeğin üretildiği Bursa’da 410 fırın bulunuyor.

Paylaş

GÜNDE 2 milyon ekmeğin üretildiği Bursa’da 410 fırın bulunuyor. Bursa Fırıncılar Odası verilerine göre, bu fırınların 80’i ruhsatsız, yani kaçak. Denetimlerin yetersiz olduğunu söyleyen fırıncılar, haksız rekabete neden olan kaçak fırınların kapatılmasını istiyorlar. Bursa’da günlük 2 milyon ekmeğin yüzde 15’ini ise Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BESAŞ üretiyor.
Fırıncının tek derdinin Halk Ekmekler olmadığını dile getiren Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç, “Merdiven altı fırınlar da belimizi büküyor. Hiçbir denetime tabi olmayan fırınlar halk sağlığını tehdit ediyor. Ekmek gibi insanın temel ihtiyacı olan gıdadaki vurdumduymazlığı anlamak mümkün değil. Halk sağlığı ile oynanmasın diyoruz, sesimizi duyan yok” dedi.
‘CANLI CANLI İZLETİYORUM’
Merkez Yıldırım ilçesinde fırın işleten Şevki Dilmaç da Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerin kaçak fırıncılara karşı duyarsız kaldığını söyledi. Kendi fırınında imalathaneyi kamera sistemiyle ekmeğin üretim aşamasını müşterilere canlı yayında gösterdiğini anlatan Dilmaç, “Fırıncı sorunlarla boğuşuyor. Biz meselelere pozitif bakıyoruz, ancak halk sağlığını direkt ilgilendiren bir meselede yetkililerin kılı kıpırdamıyor. Nasıl oluyor da araba bagajlarında ekmek satılıyor? Ekmeğin hangi şartlarda üretildiği bile bilinmiyor. Denetimlerin artırılmasını istiyoruz. (Bursa/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Gönülleri çeldi ve gitti

SONRAKİ HABER

Çocuklara karne hediyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...