01 Şubat 2010 00:00

Kumlu’nun konuşması işçileri kızdırdı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun Tes-İş Elazığ Şube Kongresi’nde TEKEL işçilerini eleştiren konuşması delegelerin tepkisini çekti.

Paylaş

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun Tes-İş Elazığ Şube Kongresi’nde TEKEL işçilerini eleştiren konuşması delegelerin tepkisini çekti. Bazı delegeler Kumlu’ya tepkilerini “Buraya neden geldiniz? Buraya gelmenizden gurur duyuyoruz ama keşke burada olmasaydınız. TEKEL işçilerinin yanında çay içseydiniz. Bir çok kurum özelleştirildi ne yaptınız? İşçilerin hali ortada susuyorsunuz” sözleriyle dile getirdiler.
TEKEL işçilerinin Ankara’ya gelirken niyetlerinin AKP önünde oturma eylemi yapmak olduğunu söyleyen Kumlu, şunları söyledi: “Ancak önce Abdi İpekçi Parkına yönlendirildiler, sonra da hepimizin basında izlediği gibi Türk-İş in önüne geldiler. Türk-İş ilk günden itibaren maddi manevi her türlü imkanı TEKEL işçilerine sağladı. Başkanlar Kurulu kararıyla bir dizi eylem kararları aldı, ardında Ankara’da son 25 yılın en büyük mitingini yaptı. TEKEL işçisi arkadaşlarımız çoğunlukla onlarla nasıl bütünleştiğimizi nasıl sorunlarına çözüm için destek olduğumuzu aslında biliyorlar.Ama onlar da zaman zaman Türk-İş’i yuhalamayı itibar ve meziyet sayan ya da kendi güçsüzlüklerinin panzehirini Türk-İş’i yıpratmakta arayanların zaman zaman oyununa geliyorlar. Hedefi şaşırıp öfkelerini zaman zaman bize yöneltiyorlar.Zaman zaman istifalar ve yuhalamalarla karşılaşıyoruz. Tabi sonra bin pişman olup özür dilediler ama dilemeseler de beni için çok önemli değil. Çünkü o davranışların şuurlu sergilenmediğini biliyorum. İçinde bulundukları şartlar zor ve oraya gelen ziyaretçilerle birlikte bir o kadar da provokasyona açık bir ortam. Son 25 yılın en büyük mitingini sizler sayesinde 17 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirdik.Ama ne oldu mitingin sonunda kürsüye çıkanlar o büyük organizasyona gölge düşürdüler.”
Miting günü kürsüden söylenen genel grev sloganlarını yanıtsız bıraktığını dile getiren Kumlu, “Bunu genel grevden korktuğum için yapmadım. Biz bir şeyi yapacağımız zaman söyleriz. Önüne katsan iki koyunu güdemeyip birini kaybedecek olan birileri mangalda kül bırakmayan genel grev laflarıyla hamasi nutuklar atar alkış alır. Biz ne yaparız tepkileri de göze alıp susarız nitekim gün gelmiştir Türk-İş üretimden gelen gücünü kullanma kararı almıştır” dedi.
SENDİKALAR ZAYIFLIYOR
Kötü çalışma koşullarının her geçen gün yaygınlaştığını, 4-c statüsünün de devlet eliyle uygulanan en kötü çalışma biçimi olduğunu dile getiren Kumlu, bunun yanında kölelik düzenine uygun kiralık işçiliğin gündeme geldiğini belirtti. Örgütlenmenin önündeki engellerin devam ettiğine dikkat çeken Kumlu, sendikaların zayıflamasının demokrasinin de zayıflamasını beraberinde getirdiğini anlattı.
Özelleştirmelerin sendikalara güç kaybettirdiğini, Tes-İş’in da bu süreci en az yarayla atlatma çabası içinde olduğunu söyleyen Kumlu, “Özel sektördeki varlığımızı korumak ve daha da güçlenebilmek sendikamızın bundan sonraki varlık koşuludur” diye konuştu. (Elazığ/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

SONRAKİ HABER

Haklarımızı almadan dönmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...