01 Şubat 2010 00:00

TARİŞ’te sular durulmuyor

TARİŞ Pamuk Birliği, kapatma kararı aldığı TARİŞ İplik Fabrikası’nda örgütlü bulunan TEKSİF Sendikası’nın eylem kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Paylaş

TARİŞ Pamuk Birliği, kapatma kararı aldığı TARİŞ İplik Fabrikası’nda örgütlü bulunan TEKSİF Sendikası’nın eylem kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.
TARİŞ İplik Dokuma Fabrikası işçilerinin eylem kararını değerlendiren TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, işçileri zor durumda bırakmak istemediklerini, ancak zararına üretim yapan fabrikayı çalıştırmanın intihar olacağını ileri sürdü. Sadece fabrikayı değil birliği, ortakları ve kooperatifleri de düşünmek zorunda olduklarını söyleyen Azbazdar, “Öncelik kooperatiflerimiz ve üretici ortaklarımızındır” dedi. “Hak arama çabalarını anlıyorum. Ancak kuruma zarar verilmemesini istedim. Sendika keşke, fabrika zarar ederken ve bu ortamda bile yüzlerce personel işe alınırken bu tavrını gösterebilseydi. Pamuk Birliği’nin sıkıntıya düşmesi üreticiye verilen fazla farktan dolayı değildir. Her sene göz göre göre 14-15 milyon TL zararına çalıştırılan fabrikadandır” görüşlerini ileri süren Azbazdar, “İşçilerimizi de mağdur etmek istemiyoruz. Yeni bir kısa çalışma paketi açıklandı. Eğer böyle bir hakkımız olursa müracaat edeceğiz” dedi.
Birinci önceliklerinin kooperatif ve üreticiler olduğunu belirten Azbazdar, “Ortaklarımız mal sahibimizdir. Herhangi bir sendikası olmadan doğa şartlarıyla, dünya piyasası şartlarıyla üretim yapmaya çalışan, biçare duruma düşmüş ortaklarımız varken, zarar eden fabrikayı çalıştırırsak Don Kişot’luk yapmış oluruz” açıklamasında bulundu.
Konu ile ilgili görüşünü aldığımız TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy ise eylemlerinin sadece işçilerle sınırlı olmayacağını, çiftçileri de katmak istediklerini belirterek, “TARİŞ 1929 yılında yabancı sermayeye karşı, çiftçinin sömürülmesine karşı kuruldu. Şimdi TARİŞ yabancı bankaların elinde. Biz sadece kendi haklarımız için değil, çiftçinin ve TARİŞ’in geleceğini de düşünerek hareket ediyoruz” dedi. TARİŞ İplik Fabrikası’nın durumuna ilişkin olarak kurumları ziyaret ettiklerini belirten Aksoy, önümüzdeki günlerde işçilerle yapacakları toplantıların ardından yol haritasını belirleyeceklerini sözlerine ekledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEP işçilere yemek dağıttı

SONRAKİ HABER

ETİ’de de TEKEL’de de kazanan işçiler olacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...