01 Şubat 2010 00:00

DİSK/TEKSTİL KONGREYE GİDİYOR

UZUN süredir iç tartışmalar yaşayan DİSK/Tekstil Sendikası, 28 Şubat’ta olağanüstü genel kurulunu toplayacak.

Paylaş

UZUN süredir iç tartışmalar yaşayan DİSK/Tekstil Sendikası, 28 Şubat’ta olağanüstü genel kurulunu toplayacak. Bir süre önce sendikanın genel merkezinden ve şube başkanlığından istifa eden Muzaffer Subaşı’dan sonra, Genel Başkan Rıdvan Budak’ın da istifa etmesi isteniyordu. Ancak Budak’ın istifa talebine direnmesi üzerine, yönetim kurulu toplanarak olağanüstü genel kurul kararı aldı.
Sendika genel merkez yöneticilerinin bildirdiğine göre genel başkan olarak sendikanın örgütlenmesinden çok, elinde bulundurduğu unvanı ilk seçimde milletvekili olmak için kullanan Rıdvan Budak’a tepkiler çoğaldı. Yönetim kurulunu baypas ederek sendikayı kendi politik çıkarları için kullanmaya başlayan Budak, genel kuruldan önce sendika genel başkanlığını amatör olarak yapacağını söylemesine rağmen, bunu yerine getirmedi, hatta en çok harcamayı kendisi yaptı.
Sendika içinde sert tartışmaların yaşandığı Tekstil’de Genel Başkan Rıdvan Budak’ın, ilk genel seçimlere kadar süre istediği ve milletvekili adaylığına kadar genel başkan olmak istediği, ancak yönetim kurulunun bu talebi kabul etmediği ve istifa etmesini istediği belirtildi. Bunun üzerine Budak dışındaki yönetim kurulu üyeleri, oy birliği ile olağanüstü genel kurul kararı aldı. Budak’ın bu karara tepki gösterdiği, hatta merkez yöneticilerine hakaret ederek; “Bunun hesabını soracağım. Bunu kimsenin yanına bırakmayacağım” dediği ifade edildi.
28 Şubat’ta genel kurula gidecek olan Tekstil Sendikası, yeni yönetimini seçecek. 28 Şubat’ta yapılacak genel kurulda, Rıdvan Budak’ın aday olup olmayacağı henüz kesinlik kazanmazken, olağanüstü genel kurul kararı alan yönetimin, Genel Sekreter Recep Türkyılmaz başkanlığındaki listeyle seçime gitmesi bekleniyor. İSTANBUL
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’DEN

SONRAKİ HABER

EMEP işçilere yemek dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...