01 Şubat 2010 00:00

KONGREDE TEKEL COŞKUSU

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) Ankara şubelerinin, TEKEL işçilerinin coşkusunun da yansıdığı kongrelerinde seçimler sonuçlandı.

Paylaş

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) Ankara şubelerinin, TEKEL işçilerinin coşkusunun da yansıdığı kongrelerinde seçimler sonuçlandı.
Ankara 1 ve 2 No’lu Şube genel kurulunda iki liste yarışırken, Sendikal Birlik de tek adayla seçime bağımsız girdi. Ankara şubelerinin yönetim ve üst delegelerinin yönetim ve üst kurul delegelerinin belirlendiği seçimleri, Devrimci Demokratik Güçbirliği listesi kazandı. Ankara 1 No’lu Şube yönetimine Fikret Aslan, Bahadır Berdicioğlu, Seher Toksoy, Nedime Korkmaz, Timurlenk Aydemir, Serpil Akpınar ve Ahmet Danacıoğlu seçildi.
Ankara 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ise Mevlüt Çakmak, Gürsel Delice, Sevil Yılmaz, Nermin Ateş, Coşkun Gök, Meral Memiş ve Taylan Gümüş’ten oluştu.
TEKEL işçilerinin 47 gündür sürdürdükleri direnişin coşkusunun yansıdığı genel kurulda, TEKEL işçileriyle dayanışma için 3 Şubat’ta büro işyerlerinde dayanışma grevi örgütlenmesi kararı alındı. Sendikanın yürüttüğü faaliyetlerin değerlendirildiği genel kurulda, şube ve genel merkezin önümüzdeki dönem yürüteceği sendikal politikalara ilişkin kararlar alındı. Alınan kararlar arasında, 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ilan edilişinin 100. yılında, kadınlar için tatil edilmesi için çaba harcanması; kadın komisyonları oluşturulması, sendikal demokrasi mekanizmalarının işletilmesi; sözleşmeli, taşeron, ücretli vb. farklı statüdeki emekçilerin işyerlerinde birlikte örgütlenmesi için komiteler oluşturulması, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi, demokratik anayasa, Kürt sorununun barış ve kardeşlik temelinde çözülmesi, İşsizlik Fonu’nun yağmalanmasına karşı mücadele edilmesi gibi kararlar bulunuyor. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Başbakan’ın 4-c inadı

SONRAKİ HABER

EVRENSEL’DEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...