01 Şubat 2010 00:00

ERDOĞAN: EMASYA KALKACAK

Başbakan Erdoğan, programda ayrıca EMASYA Protokolü’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bu protokolü ortadan kaldıracağız” dedi.

Paylaş

Başbakan Erdoğan, programda ayrıca EMASYA Protokolü’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bu protokolü ortadan kaldıracağız” dedi. “Harekat ve darbe planlarının gerekçesi olarak iç tehdit tanımı veya buna bağlı EMASYA Protokolü gibi şeyler söylendi. Mevcut Milli Güvenlik Strateji Belgesi yaklaşımı bunları onaylayan bir tarzda mıdır’’ sorusu üzerine Erdoğan, mevcut olanın bunun için gerekçe oluşturup oluşturmamasının çok önemli olmadığını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: “Protokolü ortadan kaldıracağız, bunun adımını atacağız. Bununla ilgili koordinatör bakanımız çalışmalarını yürütüyor. Kısa zamanda bu işi bitireceğiz.’’
EMASYA NEDİR?
İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay arasında 1997’de imzalanan protokol gereği kurulan EMASYA birliklerine, valilik talep etmese de, kendi gerekli gördüğü durumlarda toplumsal olaylara el koyma yetkisi verilmişti. Bu gibi durumlarda EMASYA birlikleri, diğer kolluk kuvvetlerini emri altına alabiliyor.
Öte yandan, İçişleri Bakanlığı’nın, 2005 yılında protokolün değiştirilmesi yönünde Genelkurmay Başkanlığı’na teklifte bulunduğu; ancak Genelkurmay’ın, ‘terör’ gerekçesiyle bu talebi geri çevirdiği iddia edildi.


ÖNCEKİ HABER

Poyrazköy’de esrarengiz ABD aracı

SONRAKİ HABER

Başbakan’ın 4-c inadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa