01 Şubat 2010 00:00

Poyrazköy’de esrarengiz ABD aracı

POYRAZKÖY kazılarından 17 gün önce esrarengiz araçlar bölgede dolaşıp resim çekti.

Paylaş

POYRAZKÖY kazılarından 17 gün önce esrarengiz araçlar bölgede dolaşıp resim çekti. Aracın kime ait olduğu ve kimlerin neden fotoğraf çektiği soruları gündeme geldi. Bu soruların cevabı, geçen çarşamba günü kabul edilen Poyrazköy iddianamesinde ortaya çıktı. İddianameye giren telefon kayıtlarında, Amerikan Konsolosluğu’na ait bir aracın, askeri bölgede fotoğraf çektiği ve durumun jandarmaya bildirildiği ortaya çıktı.
ARAÇ AMERİKAN KONSOLOSLUĞU’NDANMIŞ
Sanıklardan Binbaşı Eren Günal’ın telefonundan yapılan bir görüşmede, Sedat isimli bir yarbayın “Resim çeken falan bir asker” dediği, buna karşılık Oktay isimli diğer yarbayın, “Tamam efendim, araç Amerikan Konsolosluğu’ndanmış, şimdi jandarma yanımda tamam efendim” dediği belirlendi. Bu görüşmenin tarihi de son derece dikkat çekici. Zira, Amerikan Konsolosluğu’na ait araç, Poyrazköy’de cephaneliğin bulunduğu 24 Nisan 2009 tarihindeki kazıdan 17 gün önce bölgede dolaşmış.
‘EFES 2009 TATBİKATI İNANDIRICI DEĞİL’
Bu durumla ilgili olarak sanık Eren Günal, konuşmayı yapan Sedat Yarba’yla İzmir Foça’da “Efes 2009” tatbikatı için birlikte bulunduklarını ve planlama toplantısına katıldıklarını, görüşmelerin genelde buna ilişkin görüşmeler olduğunu ileri sürdü. Ancak daha sonra alınan ek savunmasında iki yarbayın konuştuğu konunun o gün konsolosluk aracının yanlışlıkla askeri bölgeye girmesi ve görevliler tarafından ikaz edilerek bölgeden uzaklaştırılmasıyla ilgili olduğunu iddia etti. Savcılık ise bu esrarengiz olay için yaptığı değerlendirmede, görüşmenin Efes 2009 tatbikatı ile ilgisi olduğu iddialarının “inandırıcı olmadığını” belirtti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

BDP’NİN OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ BUGÜN YAPILIYOR

SONRAKİ HABER

ERDOĞAN: EMASYA KALKACAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...