01 Şubat 2010 00:00

Patron kışkırttı, polis saldırdı

GAZİANTEP Başpınar OSB’de Çemen Tekstil işçilerinin grevi 21. gününde. İşçilerin patrona verdiği üç günlük sürenin sonunda da patrondan olumlu yanıt çıkmadı.

Paylaş

GAZİANTEP Başpınar OSB’de Çemen Tekstil işçilerinin grevi 21. gününde. İşçilerin patrona verdiği üç günlük sürenin sonunda da patrondan olumlu yanıt çıkmadı. Patronun tahrikleri grevci işçilerin sabrını taşırırken önceki gün yapılan tahriklere tepki gösteren işçilere, polis, cop ve gazla saldırdı.
PATRON KANDIRDI
İşçilerin kararlılığı sürerken, patronun uzlaşmaz tutumu da devam ediyor. Patronun anlaşmaya oturmak için işçilerden istediği sürenin de bir oyalama taktiği olduğu ortaya çıktı. Patronun isteği üzerine işçilerin verdiği üç günlük süre, cumartesi günü doldu. Ancak sendika yönetimine “Bana biraz süre tanıyın” diyen patron Kamil Çetinkaya, verilen sürenin sonunda “Ben kimseye söz vermedim” diyerek çark etti.
PATRON KIŞKIRTIYOR
Polis ve Çemen Tekstil yöneticileri, grevcileri destek vermeye gelenleri provokatörlükle suçlarken, önceki gün yaşananlar, asıl provokatörlerin kimler olduğunu da gösterdi. Cumartesi fabrika önünde grev gözcüsü olan Abdullah Palamut adlı işçinin evi taşlandı. Yaşananlara öfkelenen grevci işçiler, olayı patron Kamil Çetinkaya’nın adamlarının ya da grev kırıcıların yaptığından şüphelenirken, aynı gün saat 13.00’teki vardiya değişimi sırasında grev kırıcı işçilerin servis otobüsünden grevci işçilere sataşması, bardağı taşıran son damla oldu.
POLİS SALDIRDI
Aynı gün üst üste gelen iki tahriklere tepki gösteren işçilere, bu kez de polis saldırdı. Polisin biber gazı ve cop kullandığı saldırıda grev kırıcı işçilerden biri, göğsüne isabet eden taşla yaralandı. Yaralanan işçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Grevci işçilerden üç kişi, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Yaşanan arbedenin ardından birkaç saat daha fabrika önünde bekleyen işçiler, evlerine gittiler. İşçiler, bugün grev çadırını kuracaklarını söylediler.
(Gaziantep/EVRENSEL)


Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Doktorun görevden alınma sebebi ayrımcılık mı?

SONRAKİ HABER

Bölgenin kendi yasaları mı var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...