01 Şubat 2010 00:00

Doktorun görevden alınma sebebi ayrımcılık mı?

ERZİNCAN merkeze bağlı Mollaköy beldesinde yaklaşık 2 yıldır doktorluk yapan sağlık ocağı doktoru Dr. Müslüm Doğan, Sağlık Bakanlığı’nca görevden alındı.

Paylaş

ERZİNCAN merkeze bağlı Mollaköy beldesinde yaklaşık 2 yıldır doktorluk yapan sağlık ocağı doktoru Dr. Müslüm Doğan, Sağlık Bakanlığı’nca görevden alındı. Duruma tepki gösteren Mollaköy halkı, belde merkezinde yaptığı basın açıklamasıyla kararın geri alınmasını istedi. Halk, doktorlarının görevden alınmasını ‘Alevi olduğumuz için cezalandırıldık’ şeklinde yorumluyor.
Erzincan Demokrasi Platformu ve Mollaköy halkının birlikte yaptığı ve 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında, açıklamayı okuyan Murat Çiçek, Alevi oldukları için bu uygulamaya maruz kaldıklarını söyledi. “Beldede sağlık ocağı var ama ambulans yok. Bir ambulans talep etmenin, dilekçe vermenin, cezası bu olmamalı” diyen Çiçek, “Biz Mollaköy halkı olarak 1500 imza topladık ama hâlâ sonuç yok” dedi. Eylem boyunca sık sık ‘Doktor değil ayrımcılar yargılansın’ sloganları atıldı.
Mollaköy, merkeze bağlı olmasına karşın sağlık hizmetinden özellikle kış aylarında yararlanamıyor. Yetkililerden bir ambulans talebinde bulunan Doktor Müslüm Doğan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelerinden netice alamayınca valilikle görüşmüştü. Bunun ardından Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen denetçi raporu sonucunda Doğan, önce Kemah’asürüldü, ardından görevden alındı. Bu karar, ilçe halkının çoğunlukla Alevi olması nedeniyle halk tarafından, ‘Ayrımcılık yapıldı. Alevi olmamız nedeniyle cezalandırıldık’ yorumlarına neden oldu.
(Erzincan/EVRENSEL)
Hüseyin Tunç
ÖNCEKİ HABER

Bitlis’te mühimmat bilmecesi!

SONRAKİ HABER

Patron kışkırttı, polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...