01 Şubat 2010 00:00

Kürtçe müzik dinlemenin cezası bir yıl hapis

DİYARBAKIR 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Akçatarla (Dala) köyünde 5 Nisan 2007’de yapılan bir düğünde, yeşil sarı kırmızı flamalar...

Paylaş

DİYARBAKIR 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Akçatarla (Dala) köyünde 5 Nisan 2007’de yapılan bir düğünde, yeşil sarı kırmızı flamalar açtıkları ve Kürtçe müzik çaldıkları gerekçesiyle 5 kişiye, ‘örgüt propagandası yapmak’ suçundan birer yıl hapis cezası verdi. 5 kişi hakkında açılan dava sonuçlandı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘yasadışı örgüt propagandası yapmak’ ile suçlanan ve tutuksuz yargılanan 5 kişiye birer yıl hapis ve 1 yıl süre ile Mardin ili sınırları dahilinde yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmaktan men cezası verdi.
Düğünde sarı kırmızı flamalar taşıdığı gerekçesiyle düğün sahibi Kemal Tekin ile oğlu Özgür Tekin; yeşil, sarı ve kırmızı flama taşıyan Famile Eren, düğünde Kürtçe müzik söyleyen sanatçılar Yakup Çetin ve Mehmet Salih Tarın’a, TMK’nın ‘örgüt propagandası yapmak’ suçunu düzenleyen 7/2 maddesi uyarınca 1’er yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti ayrıca, gerekçeli kararında; sanıkların, 5217 sayılı CMK’nın 231/8 maddesi gereğince, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmalarını kararlaştırdı. (MARDİN)



ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Bitlis’te mühimmat bilmecesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...