01 Şubat 2010 00:00

Pazarcı ranta kurban ediliyor

İSTANBUL’un Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan cumartesi pazarının başka bir mahalleye taşınmasına tepki gösteren bazı esnaflar...

Paylaş

İSTANBUL’un Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan cumartesi pazarının başka bir mahalleye taşınmasına tepki gösteren bazı esnaflar, belediyenin bazı şahıslarla anlaştığını ve rant sağlamak için pazaryerinin değiştirildiğini iddia ettiler.
Sultangazi Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Yunus Emre Mahallesi’nde her hafta kurulan cumartesi pazarının bu hafta kurulmasına “pazaryeri değiştirildiği” gerekçesiyle izin vermeyince, pazar esnafı ve mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Mahalle sakinleri, pazarın kendi mahallelerinin dışında kurulmasına tepki gösterirken, pazar esnafı ise yerin uzak olmasından dolayı mahalle sakinlerinin pazara gidemeyeceğini ve mağdur olacaklarını dile getirdi. Pazar esnaflarından Ömer İltaş, sabah pazarı kurduktan sonra zabıta ekiplerinin sivil ve resmi polislerle panzerler eşliğinde pazaryerine geldiklerini belirterek, “Görseniz sanki ne yapmışız. Biz ekmeğimiz için çabalıyoruz. Ama onlar bizi ekmeğimizden etmeye çalışıyorlar” dedi.
Belediyenin kendi mahallelerinde kapalı bir pazaryeri temin edecekleri sözünü verdiğini söyleyen İltaş, “Kapalı bir pazaryerimiz olsun isteriz. Ama onlar bazıları rant sağlayacak diye pazarı gidip başka bir mahalleye kurduruyorlar” dedi.
Mahalle Muhtarı Murat Tanrıverdi ise hem pazar esnafının hem de mahalle sakinlerinin pazaryerinin değiştirilmesini istemediğini, kendi mahallelerinde bulunan 5 bin metrekare boş arazinin ıslah edilerek pazar için kullanılmasını talep ettiklerini belirtti. “Belediye, mecliste karar aldıklarını ve pazarı oraya kaldıracaklarını söylüyor. Ancak biz buna razı olmayacağız” diyen Tanrıverdi, taleplerini belediyeye ilettiklerini ve olumlu sonuç vereceğini umduklarını söyledi. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Yuvarlakçay’da HES nöbeti sürüyor

SONRAKİ HABER

KARDELEN AYŞE iŞSiZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...