01 Şubat 2010 00:00

Marmara’da soğuk havalar geri dönüyor

BALKANLAR’dan gelen soğuk havanın etkisi altına gireceği belirtilen Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığının kar yağışıyla birlikte 10-12 derece düşeceği bildirildi.

Paylaş

BALKANLAR’dan gelen soğuk havanın etkisi altına gireceği belirtilen Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığının kar yağışıyla birlikte 10-12 derece düşeceği bildirildi.
Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne göre Bursa, Çanakkale ve Balıkesir bölgesinde bugün gündüz sıcaklığı 14-17 derece arasında değişiyor. Bölgede salı gününe kadar gündüz sıcaklıklarının Bursa’da 4 derece düşerek 13, Balıkesir’de 8 derece azalarak 7, Çanakkale’de de 8 derece düşüşle 6 dereceye inmesi bekleniyor. Salı günü Balkanlar’dan gelecek soğuk havanın etkisine girecek olan bölgede, salıyı çarşambaya bağlayan gece kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.Yağışla birlikte havanın soğuması ve hava sıcaklıklarında 10-12 derecelik bir düşüş olması bekleniyor.Özellikle perşembe günü Bursa, Balıkesir ve Çanakkale çe
BÖLGEDE 372 KÖY YOLU KAPALI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 372 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerde bulunan köylere ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Bölge illerinden Tunceli’de 172, Bingöl’de 95, Erzurum’da 92, Muş’ta 8 ve Ardahan’da 5 köy olmak üzere toplam 372 köy yolu, kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapalı bulunuyor.
İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastaları da hastanelere yetiştiriyor.
Öte yandan, karayollarında meydana gelen buzlanma nedeniyle araç trafiğinde de zaman zaman aksamalar yaşanıyor.
Bu arada meteoroloji yetkilileri, bölgenin Orta Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava akımının etkisi altına girdiğini belirterek, bölgede kar yağışının aralıklarla gün boyu etkisini devam ettirmesinin beklendiğini bildirdi.
Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının da Ardahan’da eksi 5, Tunceli’de eksi 4, Erzurum’da eksi 3, Kars’ta eksi 2, Erzincan ve Iğdır’da 0 derece olduğu kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Tunceli ve Ardahan’da 1, Ağrı’da 2, Erzurum’da 3, Kars’ta 4 ve Erzincan’da 7 derece olması tahmin ediliyor.
MALATYA’DA ÇIĞ FACİASI
Malatya’nın Yaygın beldesine bağlı Tanışık köyünde dün gece ava çıkan 2 çocuğun üzerine çığ düştü.
Dün gece tavşan avlamak için evlerinden çıkan 8 yaşındaki Derviş Aktaş ile 10 yaşındaki Fatih Aktaş tan sabaha kadar haber alamayan yakınları köy civarında arama yaparken çocukların üzerine çığ düştüğü belirlendi. Olay yerine çok sayıda arama ve kurtarma ekibi gönderildi
Malatya’da, yaralı vatandaşı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulansın üzerine çığ düştü. İhbar üzerine Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Teluşağı köyünde kolu kırılan Ümmühan Güler’i alan sağlık ekibi, ambulansla Pütürge ilçesine doğru hareket etti. Akrepdere mevkisinde üzerine çığ düşen ambulans, İl Özel İdare ekiplerince kurtarıldı. Kolu kırık olan Güler, Pütürge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Eczacıların zararları 58 gündür karşılanmıyor’

SONRAKİ HABER

Demokrat mühendisler kazandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...