01 Şubat 2010 00:00

‘Eczacıların zararları 58 gündür karşılanmıyor’

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczacıların ilaç fiyat indirimden doğan zararlarının verilen taahhütlere rağmen 58 gündür...

Paylaş

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczacıların ilaç fiyat indirimden doğan zararlarının verilen taahhütlere rağmen 58 gündür karşılanmadığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz bu darboğazdan tek çıkış yolu Eczacılık Meslek hakkının tanınmasıdır ” dedi.
Saydan, yaptığı açıklamada, 18 Eylül 2009 tarihinde çıkan kararnameyle eczacıların ilaç fiyat indirimden doğan zararlarının verilen taahhütlere rağmen 58 gündür karşılanmadığını dile getirerek, “Bu şekilde eczacılarımızın daha fazla dayanacak gücü yoktur. Eczacılık mesleğinin kurtulması için Meslek hakkı uygulamasının hayata geçirilmesi artık elzem bir hal almıştır” dedi.
Saydan, ilaç firmalarının hukuki bir yaptırım olmadığından son beş yıldır eczacıların zararlarını karşılamadığını ifade ederek, “İlaç firmaları yazılı taahhüt vermelerine ve üzerinden 58 gün geçmesine rağmen hala zararlarımız karşılanmış değildir. Bu da eczacılarımızın sermayelerinin günden güne erimesine ve kepenklerini zarar ederek açmalarına sebep olmaktadır. Bu şekilde eczacılarımızın daha fazla dayanacak gücü yoktur. Eczacılık mesleğinin kurtulması için Meslek hakkı uygulamasının hayata geçirilmesi artık elzem bir hal almıştır” dedi. (ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

Hasta hakları hiçe sayılıyor

SONRAKİ HABER

Marmara’da soğuk havalar geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...