01 Şubat 2010 00:00

Davutoğlu: Birçok Taliban üyesi, halkın parçası

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir mülakat gerçekleştiren İngiliz The Daily Telegraph gazetesi...

Paylaş

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir mülakat gerçekleştiren İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, NATO üyesi tek Müslüman ülke olan Türkiye’nin, Afganistan konusundaki tutumunun önemli olduğunu yazdı.
Gazeteye göre Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, önümüzdeki hafta Taliban’ı da kapsayacak bir “milli birlik süreci” başlatacak. Karzai, bu kapsamda Suudi Arabistan Kralı Abdullah’tan, Taliban ile yapılacak görüşmeleri desteklemesini talep etti.
Batılı ülkeler, Taliban’ın siyasi sürece katılmasıyla El Kaide tehdidinin de azalacağını ümit ediyor. Gazeteye konuşan Bakan Davutoğlu ise Afganistan’daki ihtilaf ve çatışmalar sona erse bile El Kaide’nin dünya çapındaki varlığının devam edeceğini söyledi.
Taliban ile El Kaide’nin özdeşleştirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Birçok Taliban üyesi Afgan halkının bir parçası konumunda. Milli birliği sağlamak bu yüzden zorunludur” dedi. Davutoğlu, Afganistan’daki sorunun kaynağına inilerek, neden böyle bir sorun olduğunun düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “terörün üstesinden gelebilmek için Filistin sorunu gibi Müslümanları kışkırtan problemlerin çözümünü içeren daha kapsamlı küresel bir barış vizyonunun yanı sıra bölgesel perspektif ve bölgesel barışa odaklanılması gerektiğini” iddia etti. Davutoğlu, “Adil ve sürdürülebilir barışın sağlanması halinde, bu tür grupların çoğu harekete geçebilecek uygun ortamı bulamayacaktır” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

YEDİ İKLİM DÖRT BUCAK

SONRAKİ HABER

ABD, Körfez’i silahlandırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...