06 Şubat 2010 00:00

Tekel ateşi tüm yurtta yandı

TEKEL işçileri için yapılan eyleme Bursalı işçi ve emekçiler de katıldı. Türk-İş’e bağlı Yol-İş, TÜMTİS, Tek Gıda-İş, Tes-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri, kortejler oluşturarak Orhangazi Parkı’na yürüdü.

Paylaş

BURSA
TEKEL işçileri için yapılan eyleme Bursalı işçi ve emekçiler de katıldı. Türk-İş’e bağlı Yol-İş, TÜMTİS, Tek Gıda-İş, Tes-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri, kortejler oluşturarak Orhangazi Parkı’na yürüdü. TEKEL işçileriyle dayanışma sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Türk-İş Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, kazanana kadar TEKEL işçilerinin yanında olacaklarını söyledi.
DİSK Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci de konuşmasına, TEKEL işçilerinin mücadelesini selamlayarak başladı. Sorunun sadece TEKEL işçilerinin olmaktan çıktığını söyleyen Ekinci, ortak mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladı.
MALATYA
Malatya’da yapılan greve Türk-İş, KESK ve Kamu-Sen katıldı. Malatya Garı önünde bir araya gelen emekçilere EMEP, ÖDP ve DTP destek verdi. Eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü Hasan Kaldık, hükümetin özelleştirme politikalarını eleştirdi. Türk-İş İl Temsilcisi Nurettin Öndeş de, TEKEL işçilerinin mücadelesinin sadece kendi mücadeleleri olmaktan çıktığını, halkın her kesimini kapsadığını söyledi.
KIRŞEHİR
Kırşehir’de Eğitim Sen Şubesi önünde toplanan işçi ve emekçiler, sloganlarla Cacabey Parkı’na yürüdü. Eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.
KEŞAN
Keşan Emek Platformu'nun çağrısıyla eski itfaiye binasında toplanan 700 kişi sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Polisin engelleme çabalarına rağmen yürüyüşü tamamlayan emekçiler adına Eğitim Sen Keşan Temsilcisi Ahmet Erkan açıklama yaptı. Erkan, "TEKEL işçileriyle dayanışma için ayaktayız, sendikal hak ve özgürlüklerimiz için ayaktayız"diye konuştu.
ALANYA
Alanya’da emek ve demokrasi güçleri, saat 11.00’den itibaren Atatürk Anıtı önünde toplandı. Eğitim Sen Alanya Temsilcisi Kemal Göl, TEKEL işçilerinin tüm emekçilerin taleplerini savunduğunu ve bu mücadelede yalnız olmadıklarını dile getirdi. SES Antalya Şube Yöneticisi Sibel Melekoğulları da mücadeleyi yükselteceklerini bildirdi.
BURHANİYE
Burhaniye’de Genel-İş Temsilciliği önünde kitlesel eylem yapıldı. 300 kişinin katıldığı açıklamada, 4-c’nin kaldırılması ve TEKEL işçilerinin taleplerinin kabul edilmesi istendi.
BODRUM
Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu, TEKEL işçilerine destek için eylem yaptı. Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 200 kişi adına, DİSK Bodrum Temsilcisi Mehmet Ali Düzgün konuştu.
NİĞDE
KESK Şubeler Platformu’nun çağrısıyla greve katılan kamu emekçileri, Eğitim Sen önünde toplanarak Hükümet Meydanı’na yürüdü. Burada Türk-İş, Kamu-Sen, ÇYDD ve Niğde halkıyla bir araya gelen emekçiler adına, KESK Dönem Sözcüsü Göksel Rıza Özkan açıklama yaptı. Özkan, TEKEL işçilerine destek için bir günlük açlık grevi yapacaklarını duyurdu.
KIRKLARELİ
Kırklareli’nde DİSK, KESK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar ile TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Kırklareli Demokrasi Platformu üyeleri, öğretmenevi önünde toplanarak Dingiloğlu Parkı’na yürüdü. Burada konuşan Genel-İş Şube Sekreteri Mustafa Nizamoğulları, “Sadece TEKEL işçileri için değil, yaşanan tüm hak ihlalleri için ayaktayız” dedi. Eyleme yaklaşık bin kişi katıldı.
KADİRLİ
Kadirli’de bir araya gelen Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, Hizmet-İş, ADD, Alevi Bektaşi Derneği, Türk Sağlık-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türk Tarım Orman-Sen şubeleri, basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, “TEKEL işçilerinin kazanımı, işçi sınıfının ve emekçilerin kazanımı olacaktır” dendi.
MANİSA
Manisa’da TEKEL işçilerine destek için yapılan eyleme bin kişi katıldı. Manolya Meydanı’nda yapılan eyleme Türk Metal kitlesel katılırken, KESK’e bağlı sendikalar yürüyüş yaparak alana geldi. Uşak’ta da KESK’in çağrısıyla Tiritoğlu Parkı’nda yapılan eyleme, Yol-İş, Demiryol-İş ve siyasi partiler katıldı.
ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’nde herkesin bir bahanesi var

SONRAKİ HABER

TEKEL işçilerinin yolundan ilerliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...