06 Şubat 2010 00:00

Amasya’da halk destek verdi

MERZİFON’da Eğitim Sen binası önünde eylem yapan emekçiler adına, SES Amasya İl Temsilcisi Recep Karabek açıklama yaptı. Karabek, hükümetin sermayeden yana tavır takındığını dile getirdi.

Paylaş

MERZİFON’da Eğitim Sen binası önünde eylem yapan emekçiler adına, SES Amasya İl Temsilcisi Recep Karabek açıklama yaptı. Karabek, hükümetin sermayeden yana tavır takındığını dile getirdi. Açıklamada, “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “4-c değil kadrolu iş” sloganları atıldı.
Gümüşhacıköy’de yapılan eyleme de 300 kişi katıldı. TEKEL Gümüşhacıköy işletmesi önünde toplanan işçiler ve ailelerine halk da destek verdi. Meydana yürüyen emekçiler, burada toplanan sendika ve siyasi partilerin üyeleriyle bir araya geldi. Yapılan açıklamada, TEKEL’in kapanmasının Gümüşhacıköy halkına vereceği zararlara dikkat çekilerek mücadele çağrısı yapıldı. Eyleme ADD, Ali Pircivan Derneği, BES, Eğitim Sen, SES, esnaf odaları, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Tek Gıda-İş, Ticaret ve Sanayi Odası, EMEP, ÖDP ve CHP katıldı. (AMASYA)
ÖNCEKİ HABER

8 Mart’ın simgesi TEKEL işçisi kadınlar

SONRAKİ HABER

Kocaeli’nde herkesin bir bahanesi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...